Het Standard van Roland Duchâtelet blijft een ondoorgrondelijke club. Er valt maar moeilijk de vinger te krijgen achter zijn ware sportieve ambities, maar de kritiek van de achterban op zijn trainer José Riga verstomde nu hij van de Rouches een weerbaar en lastig te ontwrichten team blijkt te hebben gemaakt.

Geen kampioensteam, maar wel een waar de echte titelpretendenten zich de tanden op stuk bijten. Getuige hiervan de moeizame zege van Club Brugge op speeldag 1.

RSCA nog niet in kampioenmodus

Met Anderlecht verwelkomt Sclessin zondag de zittende kampioen. Een die nog lang niet in kampioensmodus zit. Te veel spelers kampten de voorbije maanden met schijnbaar onschuldige blessures, die vervolgens uitliepen op een maandenlange onbeschikbaarheid. Steven Defour en Dennis Praet zochten tegen Charleroi duidelijk nog naar hun beste vorm.

Als tegen Standard ook Chancel Mbemba zijn terugkeer viert, betekent dat een hereniging met Nuytinck in het hart van de paarswitte defensie. Bram Nuytinck keerde op paasmaandag terug in de basis. Na afloop luchtte hij zijn hart en uitte onverholen kritiek op hoe er in de club met zijn teenblessure is omgesprongen. De mediaberichten die daarop volgden, duiden erop dat het moment van de interne afrekeningen in Neerpede is begonnen.

In de kleedkamer van Anderlecht is het vertrouwen in de medische omkadering aangetast. Zorgvuldig uitgekozen reputaties worden beschadigd in de media, andere duidelijk gespaard. Benieuwd of het ook zal doorwegen op het veld.

Het Standard van Roland Duchâtelet blijft een ondoorgrondelijke club. Er valt maar moeilijk de vinger te krijgen achter zijn ware sportieve ambities, maar de kritiek van de achterban op zijn trainer José Riga verstomde nu hij van de Rouches een weerbaar en lastig te ontwrichten team blijkt te hebben gemaakt. Geen kampioensteam, maar wel een waar de echte titelpretendenten zich de tanden op stuk bijten. Getuige hiervan de moeizame zege van Club Brugge op speeldag 1.Met Anderlecht verwelkomt Sclessin zondag de zittende kampioen. Een die nog lang niet in kampioensmodus zit. Te veel spelers kampten de voorbije maanden met schijnbaar onschuldige blessures, die vervolgens uitliepen op een maandenlange onbeschikbaarheid. Steven Defour en Dennis Praet zochten tegen Charleroi duidelijk nog naar hun beste vorm.Als tegen Standard ook Chancel Mbemba zijn terugkeer viert, betekent dat een hereniging met Nuytinck in het hart van de paarswitte defensie. Bram Nuytinck keerde op paasmaandag terug in de basis. Na afloop luchtte hij zijn hart en uitte onverholen kritiek op hoe er in de club met zijn teenblessure is omgesprongen. De mediaberichten die daarop volgden, duiden erop dat het moment van de interne afrekeningen in Neerpede is begonnen.In de kleedkamer van Anderlecht is het vertrouwen in de medische omkadering aangetast. Zorgvuldig uitgekozen reputaties worden beschadigd in de media, andere duidelijk gespaard. Benieuwd of het ook zal doorwegen op het veld.