Wintervoetbalstages: de warmte opzoeken of niet?

05/01/18 om 10:40 - Bijgewerkt om 13:04

Bron: Sportmagazine

Deze week vertrekken 15 van de 16 eersteklassers op winterstage naar warmere oorden, 14 naar Spanje en 1 naar Qatar. Volgens Dr. Leo Pruimboom, de grondlegger van de klinische psycho-neuro-immunologie is dat niet de beste manier om het tweede deel van het seizoen voor te bereiden. Maar biedt het ook voordelen?

1. U zegt dat het aangewezen is om het tweede deel van het seizoen voor te bereiden in een nog kouder klimaat dan het klimaat waarin straks het vervolg van de competitie zal moeten plaatsvinden, omdat het bioritme aan die omstandigheden moet kunnen wennen. Is de impact van het bioritme zo essentieel voor het prestatievermogen en de blessuregevoeligheid dat het op alles voorrang moet krijgen?

Leo Pruimboom: Het bioritme is een van de factoren die door temperatuurveranderingen worden beïnvloed, maar niet de enige. Het gaat zeker ook om de impact van temperatuur op prestatievermogen op zich. Zoals al aangegeven in een vorig artikel verbetert preconditionering met behulp van koudere temperaturen de prestatie in een iets minder koude omgeving.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Sport/Voetbalmagazine-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Sport/Voetbalmagazine

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners