Woelig gelijkspel voor Moeskroen en Zulte Waregem: 2-2

Zulte Waregem streefde lang de gelijkmaker na op het veld van Moeskroen-Péruwelz, kwam even op winst maar uiteindelijk eindigde de eerste partij van de 15de speeldag toch op een gelijkspel: 2-2.

De openingswedstrijd van de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League begon matig maar eindigde spectaculair.

David Hubert opende de score in de 38e minuut voor thuisploeg Moeskroen-Péruwelz vanop de penaltystip, na handspel.

In de tweede periode bracht Mbaye Leye (67e) Essevee met een denderende kopbal langszij. Het was het achtste doelpunt van de Senegalees. Later zette Chuks Aneke (81e) de bezoekers op voorsprong.

De 1-2 bleef niet lang op het bord staan. Luigi Vaccano legde in de 83 minuut de eindstand vast. In de stand blijft Zulte Waregem vijfde. Moeskroen-Péruwelz klimt naar de twaalfde plaats op.

Zondag staan de topwedstrijden van deze speeldag op het programma: Standard-Anderlecht en Club Brugge-Genk.