Een paar weken geleden vond een algemene vergadering van de RWDM-supporters plaats. In het Molenbeekse Edmond Machtensstadion dan nog wel, de voormalige thuis van het stamnummer 47, nu bespeeld door het White Star van John Bico. Die vergadering werd een onverwacht succes. "Er waren 400 aanwezigen, en de dagen erna werd ik op Facebook bestookt door supporters die niet op de hoogte waren of die niet konden komen", zegt Remy Poussart, diehard fan van Molenbeek, die de vergadering organiseerde.

Met het failliet van het FC Brussels van Johan Vermeersch verdween afgelopen lente het laatste restje van RWDM, maar op de afgelopen vergadering werd de heroprichting van de Brusselse volksclub als intentie naar voor geschoven. Dat is ook het plan waar Thierry Dailly, voormalig sportief manager van FC Brussel, al maanden op broedt. "Om RWDM herop te starten, hebben we investeerders nodig, een stamnummer en een stadion. Supporters zijn er al. De andere factoren worden onderzocht, we denken dat een gedeeld gebruik van het Edmond Machtensstadion bespreekbaar moet zijn."

Poussart, die in het verleden al eens een mislukte doorstart met een nieuw RWDM maakte en die al een aantal jaar eigenaar is van de clubnaam RWDM, blijft voorzichtig: "Er zijn stamnummers te koop en er zijn twee pistes met mogelijke investeerders. Ik ben overtuigd dat RWDM binnenkort opnieuw opgestart wordt. We hebben nog een anker nodig, ik denk dat Thierry Dailly die rol aankan." (DD)

Een paar weken geleden vond een algemene vergadering van de RWDM-supporters plaats. In het Molenbeekse Edmond Machtensstadion dan nog wel, de voormalige thuis van het stamnummer 47, nu bespeeld door het White Star van John Bico. Die vergadering werd een onverwacht succes. "Er waren 400 aanwezigen, en de dagen erna werd ik op Facebook bestookt door supporters die niet op de hoogte waren of die niet konden komen", zegt Remy Poussart, diehard fan van Molenbeek, die de vergadering organiseerde. Met het failliet van het FC Brussels van Johan Vermeersch verdween afgelopen lente het laatste restje van RWDM, maar op de afgelopen vergadering werd de heroprichting van de Brusselse volksclub als intentie naar voor geschoven. Dat is ook het plan waar Thierry Dailly, voormalig sportief manager van FC Brussel, al maanden op broedt. "Om RWDM herop te starten, hebben we investeerders nodig, een stamnummer en een stadion. Supporters zijn er al. De andere factoren worden onderzocht, we denken dat een gedeeld gebruik van het Edmond Machtensstadion bespreekbaar moet zijn."Poussart, die in het verleden al eens een mislukte doorstart met een nieuw RWDM maakte en die al een aantal jaar eigenaar is van de clubnaam RWDM, blijft voorzichtig: "Er zijn stamnummers te koop en er zijn twee pistes met mogelijke investeerders. Ik ben overtuigd dat RWDM binnenkort opnieuw opgestart wordt. We hebben nog een anker nodig, ik denk dat Thierry Dailly die rol aankan." (DD)