WS Brussel klopte Patro Eisden Maasmechelen met 3-0, en sprong zo over Eupen en Antwerp. Die speelden in een onderling duel 0-0 gelijk.

White Star Brussel dwingt zo voor het eerst in de clubgeschiedenis de promotie naar de hoogste afdeling af. De club van sterke man John Bico, tot 2013 White Star Woluwe, heeft echter geen licentie betaald voetbal. White Star ging in beroep tegen de beslissing van de Licentiecommissie. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) behandelt het dossier van de Brusselaars maandag.

WS Brussel won in het Edmond Machtensstadion met 3-0 van Patro Eisden Maasmechelen. Joachim scoorde tweemaal, Diallo lukte de derde treffer.

In een uitverkocht en sfeervol Bosuilstadion gingen Antwerp en Eupen gebukt onder de zenuwen. De club uit de Oostkantons en 'The Great Old', dit seizoen het langst aan de leiding in de tweede klasse, slaagden er niet in te scoren. In het slot kwam het team van David Gevaert dicht bij een treffer via Fauré (kopbal) en Matland (afstandsschot). Aan de overkant viel een hoekschop op de lat en Onyekuru had voor Eupen nog het titeldoelpunt aan de voet, maar zijn poging hobbelde net naast. Eupen kan nu enkel nog hopen dat White Star geen licentie krijgt.

Recent kende de titelstrijd in tweede klasse een onverwachte wending. Dinsdag stelde de Buitengewone Kamer van de Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond White Star in het gelijk na een klacht over een niet-speelgerechtigde speler (Jeffrey Rentmeister) bij Seraing United, waardoor WS Brussel nog twee punten bij kan krijgen. Seraing en Eupen gingen donderdag bij het BAS in beroep tegen die beslissing. Dat beroep wordt op 11 mei behandeld.

Op de slotspeeldag in de Proximus League werd eveneens (onder voorbehoud van licentie WS Brussel) duidelijk welke acht clubs volgend seizoen in eerste klasse B zullen aantreden. Naast OH Leuven, de zakker uit eerste klasse, Eupen en Antwerp zijn dat Tubeke, Cercle Brugge, Union, Lierse en Lommel United, dat het laatste ticket veroverde. Op de slotspeeldag verloor Tubeke met 1-2 van Dessel Sport. Verder waren er zeges voor Cercle Brugge (0-2 bij Lommel United), Deinze (2-1 tegen Union) en Lierse (2-3 bij Virton). Roeselare klopte Coxyde met 4-1 en grijpt net naast de top 8. Het telt net als Lommel 50 punten, maar heeft een slechter doelsaldo. Heist en Seraing speelden tot slot 2-2 gelijk. (Belga/NS)

WS Brussel klopte Patro Eisden Maasmechelen met 3-0, en sprong zo over Eupen en Antwerp. Die speelden in een onderling duel 0-0 gelijk. White Star Brussel dwingt zo voor het eerst in de clubgeschiedenis de promotie naar de hoogste afdeling af. De club van sterke man John Bico, tot 2013 White Star Woluwe, heeft echter geen licentie betaald voetbal. White Star ging in beroep tegen de beslissing van de Licentiecommissie. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) behandelt het dossier van de Brusselaars maandag.WS Brussel won in het Edmond Machtensstadion met 3-0 van Patro Eisden Maasmechelen. Joachim scoorde tweemaal, Diallo lukte de derde treffer. In een uitverkocht en sfeervol Bosuilstadion gingen Antwerp en Eupen gebukt onder de zenuwen. De club uit de Oostkantons en 'The Great Old', dit seizoen het langst aan de leiding in de tweede klasse, slaagden er niet in te scoren. In het slot kwam het team van David Gevaert dicht bij een treffer via Fauré (kopbal) en Matland (afstandsschot). Aan de overkant viel een hoekschop op de lat en Onyekuru had voor Eupen nog het titeldoelpunt aan de voet, maar zijn poging hobbelde net naast. Eupen kan nu enkel nog hopen dat White Star geen licentie krijgt. Recent kende de titelstrijd in tweede klasse een onverwachte wending. Dinsdag stelde de Buitengewone Kamer van de Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond White Star in het gelijk na een klacht over een niet-speelgerechtigde speler (Jeffrey Rentmeister) bij Seraing United, waardoor WS Brussel nog twee punten bij kan krijgen. Seraing en Eupen gingen donderdag bij het BAS in beroep tegen die beslissing. Dat beroep wordt op 11 mei behandeld. Op de slotspeeldag in de Proximus League werd eveneens (onder voorbehoud van licentie WS Brussel) duidelijk welke acht clubs volgend seizoen in eerste klasse B zullen aantreden. Naast OH Leuven, de zakker uit eerste klasse, Eupen en Antwerp zijn dat Tubeke, Cercle Brugge, Union, Lierse en Lommel United, dat het laatste ticket veroverde. Op de slotspeeldag verloor Tubeke met 1-2 van Dessel Sport. Verder waren er zeges voor Cercle Brugge (0-2 bij Lommel United), Deinze (2-1 tegen Union) en Lierse (2-3 bij Virton). Roeselare klopte Coxyde met 4-1 en grijpt net naast de top 8. Het telt net als Lommel 50 punten, maar heeft een slechter doelsaldo. Heist en Seraing speelden tot slot 2-2 gelijk. (Belga/NS)