Ex-Charleroi-coach Yannick Ferrera wordt de nieuwe trainer van voetbalclub Sint-Truiden. De tweedeklasser beëindigt de samenwerking met Guido Brepoels. Dat maakte STVV bekend. "Het contract van Brepoels van één jaar wordt niet verlengd", zo klinkt het. "STVV dankt Guido voor wat hij heeft gepresteerd in het voorbije seizoen."

De 32-jarige Ferrera coachte Charleroi sinds het begin van afgelopen seizoen en werd er in februari ontslagen. Het was zijn eerste opdracht als hoofdtrainer.

De 52-jarige Brepoels werd in juni 2012 voor de tweede maal trainer bij Sint-Truiden. Hij volgde er Franky Van der Elst op, die in september 2011 het roer van Brepoels overgenomen had bij de Limburgers. Brepoels coachte de Kanaries al tussen 2008 en augustus 2011. In 2009 leidde hij STVV naar de titel in tweede, het seizoen daarop haalde hij zelfs play-off 1.

STVV eindigde het afgelopen seizoen op de vierde plaats in de tweede klasse en miste de eindronde.

Loonperikelen

Bart Lammens, de voorzitter van tweedeklasser STVV, heeft bij de voorstelling van Yannick Ferrera als nieuwe hoofdcoach tekst en uitleg gegeven bij het vertrek van Guido Brepoels.

"Afgelopen seizoen kregen wij na de degradatie uit eerste klasse nog wat extra middelen van de Pro League. Vanaf dit jaar vallen wij echter terug op de middelen van een tweedeklasser. Daarom hanteren wij een strikt budget en dit zowel voor de technische staf als voor de trainer. Wij willen onze middelen zo efficiënt mogelijk gebruiken. Daarom raakten wij er met Brepoels niet uit. Dat Brepoels stelt dat het aangeboden loon beneden alle peil is, is mijns inziens onjuist. Een gemiddeld loon van een trainer in tweede klasse is volgens mijn ingewonnen inlichtingen gelijk aan het loon van een bediende. Wel, daar willen wij dan ook niet van afwijken", klinkt het. (Belga/INM)

Ex-Charleroi-coach Yannick Ferrera wordt de nieuwe trainer van voetbalclub Sint-Truiden. De tweedeklasser beëindigt de samenwerking met Guido Brepoels. Dat maakte STVV bekend. "Het contract van Brepoels van één jaar wordt niet verlengd", zo klinkt het. "STVV dankt Guido voor wat hij heeft gepresteerd in het voorbije seizoen." De 32-jarige Ferrera coachte Charleroi sinds het begin van afgelopen seizoen en werd er in februari ontslagen. Het was zijn eerste opdracht als hoofdtrainer. De 52-jarige Brepoels werd in juni 2012 voor de tweede maal trainer bij Sint-Truiden. Hij volgde er Franky Van der Elst op, die in september 2011 het roer van Brepoels overgenomen had bij de Limburgers. Brepoels coachte de Kanaries al tussen 2008 en augustus 2011. In 2009 leidde hij STVV naar de titel in tweede, het seizoen daarop haalde hij zelfs play-off 1. STVV eindigde het afgelopen seizoen op de vierde plaats in de tweede klasse en miste de eindronde.Loonperikelen Bart Lammens, de voorzitter van tweedeklasser STVV, heeft bij de voorstelling van Yannick Ferrera als nieuwe hoofdcoach tekst en uitleg gegeven bij het vertrek van Guido Brepoels. "Afgelopen seizoen kregen wij na de degradatie uit eerste klasse nog wat extra middelen van de Pro League. Vanaf dit jaar vallen wij echter terug op de middelen van een tweedeklasser. Daarom hanteren wij een strikt budget en dit zowel voor de technische staf als voor de trainer. Wij willen onze middelen zo efficiënt mogelijk gebruiken. Daarom raakten wij er met Brepoels niet uit. Dat Brepoels stelt dat het aangeboden loon beneden alle peil is, is mijns inziens onjuist. Een gemiddeld loon van een trainer in tweede klasse is volgens mijn ingewonnen inlichtingen gelijk aan het loon van een bediende. Wel, daar willen wij dan ook niet van afwijken", klinkt het. (Belga/INM)