Sinds de komst van Yannick Ferrera na zes speeldagen zat Ivan Santini al veel meer op de bank en in de tribune dan hij op het veld stond, en vorige week moest hij zelfs meedoen in de beloftenwedstrijd tegen STVV.

Dat is een merkwaardige status voor een topaankoop, voor iemand die in het tussenseizoen voor circa twee miljoen euro met een vierjarig contract werd aangetrokken. Voor een speler die bereid is zijn shirt nat te maken voor de ploeg en de voorbije twee seizoenen in een hecht en goed voetballend KV Kortrijk telkens vijftien keer scoorde, vorig seizoen zelfs van op de positie van aanvallende middenvelder. Voor een speler op wie Yves Vanderhaeghe in Oostende en Peter Maes in Genk het spel van hun team wilden afstemmen, maar die uiteindelijk voor de traditionele en Europees spelende topclub Standard koos. Maar intussen zijn daar met Roland Duchâtelet de voorzitter en met Slavo Muslin de trainer weg die hem overtuigden.

'Uiteraard is Ivan niet gelukkig met deze situatie', zegt Dragan Siljanovski, zaakwaarnemer van Santini. 'Maar hij is een professional, werkt hard en vecht voor zijn plaats. Als hij met het tweede elftal moet meedoen, ziet hij dat als een manier om in vorm te blijven. De verklaring die de nieuwe coach hem gaf, is dat Ivan een spits is voor de zestien meter en dat de ploeg momenteel niet in staat is om veel ballen tot in de zestien meter te brengen. We zullen zien. In voetbal kan alles snel veranderen. Verandert er de komende weken niets, dan zal ik een afspraak maken met voorzitter Venanzi en sportief directeur Lawarée om de situatie te bespreken. Misschien kan Ivan dan beter tot het einde van het seizoen uitgeleend worden. Ik ben zeker dat er aan geïnteresseerde clubs geen gebrek zal zijn.'

Santini scoorde voor Standard tot nu toe drie keer in de Jupiler Pro League en één keer in de Europa League.

Sinds de komst van Yannick Ferrera na zes speeldagen zat Ivan Santini al veel meer op de bank en in de tribune dan hij op het veld stond, en vorige week moest hij zelfs meedoen in de beloftenwedstrijd tegen STVV. Dat is een merkwaardige status voor een topaankoop, voor iemand die in het tussenseizoen voor circa twee miljoen euro met een vierjarig contract werd aangetrokken. Voor een speler die bereid is zijn shirt nat te maken voor de ploeg en de voorbije twee seizoenen in een hecht en goed voetballend KV Kortrijk telkens vijftien keer scoorde, vorig seizoen zelfs van op de positie van aanvallende middenvelder. Voor een speler op wie Yves Vanderhaeghe in Oostende en Peter Maes in Genk het spel van hun team wilden afstemmen, maar die uiteindelijk voor de traditionele en Europees spelende topclub Standard koos. Maar intussen zijn daar met Roland Duchâtelet de voorzitter en met Slavo Muslin de trainer weg die hem overtuigden.'Uiteraard is Ivan niet gelukkig met deze situatie', zegt Dragan Siljanovski, zaakwaarnemer van Santini. 'Maar hij is een professional, werkt hard en vecht voor zijn plaats. Als hij met het tweede elftal moet meedoen, ziet hij dat als een manier om in vorm te blijven. De verklaring die de nieuwe coach hem gaf, is dat Ivan een spits is voor de zestien meter en dat de ploeg momenteel niet in staat is om veel ballen tot in de zestien meter te brengen. We zullen zien. In voetbal kan alles snel veranderen. Verandert er de komende weken niets, dan zal ik een afspraak maken met voorzitter Venanzi en sportief directeur Lawarée om de situatie te bespreken. Misschien kan Ivan dan beter tot het einde van het seizoen uitgeleend worden. Ik ben zeker dat er aan geïnteresseerde clubs geen gebrek zal zijn.'Santini scoorde voor Standard tot nu toe drie keer in de Jupiler Pro League en één keer in de Europa League.