KV Mechelen bevestigt dat het een akkoord heeft met Yannick Ferrera omtrent overeenkomst tot juni 2018. 'Maandag worden alle nodige documenten gefinaliseerd en zal Ferrera zich officieel de nieuwe trainer van Malinwa kunnen noemen', klinkt het in een persmededeling.

Ferrera, dinsdag pas ontslagen bij Standard, moet bij Malinwa de naar de Rouches vertrokken Aleksandar Jankovic opvolgen. KVM maakte er vrijdagavond op zijn website al geen geheim van dat het met Ferrera onderhandelde.

De 35-jarige Ferrera trainde Standard sinds 7 september 2015, toen hij de ontslagen Slavoljub Muslin opvolgde. De ex-trainer van Charleroi en STVV bezorgde de Luikenaars vorig seizoen bekerwinst maar kon de club niet plaatsen voor play-off 1. Zijn positie stond al langer onder druk bij het bestuur.

Voordien hield hij als hoofdcoach Charleroi in de eerste klasse en dwong hij met Sint-Truiden de promotie naar de Jupiler Pro League af. (Belga/KVDA)

KV Mechelen bevestigt dat het een akkoord heeft met Yannick Ferrera omtrent overeenkomst tot juni 2018. 'Maandag worden alle nodige documenten gefinaliseerd en zal Ferrera zich officieel de nieuwe trainer van Malinwa kunnen noemen', klinkt het in een persmededeling.Ferrera, dinsdag pas ontslagen bij Standard, moet bij Malinwa de naar de Rouches vertrokken Aleksandar Jankovic opvolgen. KVM maakte er vrijdagavond op zijn website al geen geheim van dat het met Ferrera onderhandelde. De 35-jarige Ferrera trainde Standard sinds 7 september 2015, toen hij de ontslagen Slavoljub Muslin opvolgde. De ex-trainer van Charleroi en STVV bezorgde de Luikenaars vorig seizoen bekerwinst maar kon de club niet plaatsen voor play-off 1. Zijn positie stond al langer onder druk bij het bestuur. Voordien hield hij als hoofdcoach Charleroi in de eerste klasse en dwong hij met Sint-Truiden de promotie naar de Jupiler Pro League af. (Belga/KVDA)