Yannis Anastasiou wil Engelse en Nederlandse assistent naar KV Kortrijk meenemen

© Belga Image
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

De Griek, volgend seizoen opvolger van T1 Karim Belhocine, wil zich bij KVK laten omringen door de T2 en de conditietrainer met wie hij bij Panathinaikos al samenwerkte.

Het gaat om de Engelsman Steve Rutter (54), momenteel hoofd van de jeugdacademie van de Engelse League Two-club Yeovil Town FC, en om de Nederlandse conditietrainer Youssef Vos (45), die vorige zomer door Jan Olde Riekerink naar Galatasaray SK werd gehaald. Beiden werkten bij de Griekse topclub Panathinaikos al met Yannis Anastasiou samen.

“Het zijn mensen die voor honderd procent betrouwbaar zijn, professionals die bereid zijn om hele dagen op het veld te staan om spelers beter te maken, ervaren coaches met geduld en met besef van wat modern voetbal vereist”, aldus Anastasiou, die twee weken geleden bij KVK een driejarig contract tekende om vanaf volgend seizoen Karim Belhocine op te volgen als hoofdtrainer. “Ik weet waar ik naartoe wil en wat er nodig is om in Kortrijk samen een stap vooruit te kunnen zetten.”

Navraag bij Matthias Leterme, algemeen manager van KV Kortrijk, leert ons dat er intussen ook al wel met hen werd gesproken, maar dat er (nog) geen sprake is van een overeenkomst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content