De Belofte van het Jaar wordt gekozen uit de spelers uit eerste klasse die op 1 juli 2015 nog geen 20 jaar zijn. De 18-jarige Tielemans, die begin deze maand een nieuw vijfjarig contract bij Paars-wit ondertekende, kreeg 874 punten en hield in de verkiezing AA Gent-revelatie Moses Simon (742 punten) en Club Brugge-spits Obbi Oulare (622) af.

Het goudhaantje van de Brusselaars maakte op 16-jarige leeftijd zijn debuut in de Jupiler Pro League. In Play-Off I was hij recent nog goed voor drie knappe doelpunten.

Uitreiking

De uitreiking is een organisatie van de Pro League en Het Nieuwsblad, met La Dernière Heure als mediapartner.

Dinsdag al kreeg Club Brugge-coach Michel Preud'homme de trofee voor Trainer van het Jaar, woensdag werd Club-goalie Mathew Ryan bekroond als Doelman het Jaar. Vrijdag raakt de naam van de Profvoetballer van het Jaar bekend, dat wordt Laurent Depoitre (AA Gent), Neeskens Kebano (Charleroi), Aleksandar Mitrovic (Anderlecht), Lior Refaelov (Club Brugge) of Victor Vazquez (Club Brugge). (Belga/KVDA)

De Belofte van het Jaar wordt gekozen uit de spelers uit eerste klasse die op 1 juli 2015 nog geen 20 jaar zijn. De 18-jarige Tielemans, die begin deze maand een nieuw vijfjarig contract bij Paars-wit ondertekende, kreeg 874 punten en hield in de verkiezing AA Gent-revelatie Moses Simon (742 punten) en Club Brugge-spits Obbi Oulare (622) af. Het goudhaantje van de Brusselaars maakte op 16-jarige leeftijd zijn debuut in de Jupiler Pro League. In Play-Off I was hij recent nog goed voor drie knappe doelpunten. De uitreiking is een organisatie van de Pro League en Het Nieuwsblad, met La Dernière Heure als mediapartner.Dinsdag al kreeg Club Brugge-coach Michel Preud'homme de trofee voor Trainer van het Jaar, woensdag werd Club-goalie Mathew Ryan bekroond als Doelman het Jaar. Vrijdag raakt de naam van de Profvoetballer van het Jaar bekend, dat wordt Laurent Depoitre (AA Gent), Neeskens Kebano (Charleroi), Aleksandar Mitrovic (Anderlecht), Lior Refaelov (Club Brugge) of Victor Vazquez (Club Brugge). (Belga/KVDA)