Voor Youri Tielemans, sterk aan het seizoen begonnen bij RSC Anderlecht, is het zijn eerste selectie onder Roberto Martinez. De nog altijd maar 19-jarige middenvelder was eerder ook al twee keer opgeroepen door ex-bondscoach Marc Wilmots, maar kwam nog nooit in actie voor de Rode Duivels.

Een en ander bekent wel dat Johan Walem geen beroep kan doen op Tielemans voor de EK-kwalificatieduels van de beloften in en tegen Montenegro op 7 oktober en in Leuven tegen Letland op 11 oktober. Bij dubbele winst is EK-deelname sowieso een feit.

Training

Tielemans was meteen van de partij in Tubeke op de eerste training van de Rode Duivels voor het komende tweeluik tegen Bosnië-Herzegovina (vrijdag 7 oktober in het Koning Boudewijnstadion in Brussel) en Gibraltar (maandag 10 oktober in het Portugese Faro).

België staat, na zijn 0-3 zege vorige maand op het veld van Cyprus, samen met Bosnië-Herzegovina en Griekenland aan kop in zijn groep. De Bosniërs hebben, na hun 5-0 overwinning tegen Estland, het beste doelsaldo en prijken bovenaan, voor Griekenland dat in Gibraltar ging winnen met 1-4. (KVDA)

Voor Youri Tielemans, sterk aan het seizoen begonnen bij RSC Anderlecht, is het zijn eerste selectie onder Roberto Martinez. De nog altijd maar 19-jarige middenvelder was eerder ook al twee keer opgeroepen door ex-bondscoach Marc Wilmots, maar kwam nog nooit in actie voor de Rode Duivels.Een en ander bekent wel dat Johan Walem geen beroep kan doen op Tielemans voor de EK-kwalificatieduels van de beloften in en tegen Montenegro op 7 oktober en in Leuven tegen Letland op 11 oktober. Bij dubbele winst is EK-deelname sowieso een feit.Tielemans was meteen van de partij in Tubeke op de eerste training van de Rode Duivels voor het komende tweeluik tegen Bosnië-Herzegovina (vrijdag 7 oktober in het Koning Boudewijnstadion in Brussel) en Gibraltar (maandag 10 oktober in het Portugese Faro).België staat, na zijn 0-3 zege vorige maand op het veld van Cyprus, samen met Bosnië-Herzegovina en Griekenland aan kop in zijn groep. De Bosniërs hebben, na hun 5-0 overwinning tegen Estland, het beste doelsaldo en prijken bovenaan, voor Griekenland dat in Gibraltar ging winnen met 1-4. (KVDA)