Cercle Brugge moet voort zonder Renato Neto (20). De sterke Braziliaanse middenvelder werd teruggeroepen door Sporting Lissabon, de club die hem anderhalf jaar ter beschikking stelde van de vereniging. In zijn plaats komt William Carvalho (19), een Portugese jeugdinternational van Angolese afkomst die dit seizoen op uitleenbasis voor de tweedeklasser Fatima voetbalde. Hij heet een tweevoetige, technisch onderlegde polyvalente middenvelder met vista en iets minder startsnelheid dan Neto te zijn. "Een kopie van Neto is hij niet", zegt Yvan Vandamme, sportief beheerder van Cercle. "Hij leunt nauw aan bij zijn positie, maar kan ook elders op het middenveld spelen. Hoe we hem het best inpassen, zal moeten blijken. Neto vervang je natuurlijk niet zomaar. Het is veelbetekend dat hij na een week trainen met de A-kern van Sporting zaterdag al aan de aftrap stond van de competitiewedstrijd tegen Porto."

Cerclescout David Colpaert en assistent-trainer Lorenzo Staelens scoutten Carvalho vorig seizoen bij de nationale ploeg (U19), onder meer tegen België. Hoofdtrainer Bob Peeters zag hem niet aan het werk. "Hij zou hem bij Fatima gaan bekijken in het weekend dat we op vrijdagavond tegen Gent zouden spelen, maar omdat die wedstrijd door de regen verplaatst moest worden naar zondagavond kon hij niet afreizen." (CV)

Cercle Brugge moet voort zonder Renato Neto (20). De sterke Braziliaanse middenvelder werd teruggeroepen door Sporting Lissabon, de club die hem anderhalf jaar ter beschikking stelde van de vereniging. In zijn plaats komt William Carvalho (19), een Portugese jeugdinternational van Angolese afkomst die dit seizoen op uitleenbasis voor de tweedeklasser Fatima voetbalde. Hij heet een tweevoetige, technisch onderlegde polyvalente middenvelder met vista en iets minder startsnelheid dan Neto te zijn. "Een kopie van Neto is hij niet", zegt Yvan Vandamme, sportief beheerder van Cercle. "Hij leunt nauw aan bij zijn positie, maar kan ook elders op het middenveld spelen. Hoe we hem het best inpassen, zal moeten blijken. Neto vervang je natuurlijk niet zomaar. Het is veelbetekend dat hij na een week trainen met de A-kern van Sporting zaterdag al aan de aftrap stond van de competitiewedstrijd tegen Porto." Cerclescout David Colpaert en assistent-trainer Lorenzo Staelens scoutten Carvalho vorig seizoen bij de nationale ploeg (U19), onder meer tegen België. Hoofdtrainer Bob Peeters zag hem niet aan het werk. "Hij zou hem bij Fatima gaan bekijken in het weekend dat we op vrijdagavond tegen Gent zouden spelen, maar omdat die wedstrijd door de regen verplaatst moest worden naar zondagavond kon hij niet afreizen." (CV)