Als u zaterdagavond geen ticketje hebt, blijft u beter gewoon thuis, want u komt er gewoon niet meer in. De wedstrijd wordt voor een vol huis gespeeld. Op de parking voor het stadion is een extra tent opgetrokken, opdat alle 1000 eters met een gevulde maag Charleroi verlaten. Of ze sportief op hun honger blijven zitten, is een andere zaak.

Het is ooit wel eens anders geweest in het Stade du Pays de Charleroi, kortweg Mambourg.

Voor de eerste thuiswedstrijd op 2 augustus tegen Westerlo daagden amper 4523 toeschouwers op. Charleroi verloor met 2-3. Ook de volgende thuiswedstrijd, de affiche tegen Waasland-Beveren, lokte niet de grote massa. De 6540 kijkers zagen hun favoriete ploeg 2-2 gelijkspelen. Het was het enige punt dat Charleroi in de eerste vier wedstrijden sprokkelde. Eén op twaalf, niet meteen een goeie start.

Niets liet toen vermoeden dat de ploeg in PO1 voor een uitverkocht stadion zou strijden voor een derde of vierde plaats. De laatste keer dat Charleroi sportief uitblonk en regelmatig voor veel volk voetbalde, was in het seizoen 2006/2007, toen ze onder leiding van Jacky Mathijssen vijfde werden.

Felice Mazzu, halfweg dit seizoen bijna trainer bij Standard, heeft het publiek weer achter zijn team gekregen. Een goed voetballend team is dat, en als orkestmeester Neeskens Kebano morgen in vorm is, hangen de Rouches om acht uur 's avonds in de touwen. Standard ontgoochelde vorige week tegen een sterk Gent, en moet zich herpakken, of het ziet een haalbaar Europees ticket aan zijn neus voorbij gaan. Een nederlaag in de grootste stad van Wallonië zou een flinke dreun betekenen voor de aartsvijanden van de Zebra's uit Luik. Winnen de Rouches, dan moet Charleroi alle zeilen bijzetten om nog mee te spelen voor de prijzen en zit Standard mooi op schema voor de strijd om de derde plaats.

Tiens. Was dat niet de plaats waar AA Gent nog altijd op aast en tevreden mee is?

Als u zaterdagavond geen ticketje hebt, blijft u beter gewoon thuis, want u komt er gewoon niet meer in. De wedstrijd wordt voor een vol huis gespeeld. Op de parking voor het stadion is een extra tent opgetrokken, opdat alle 1000 eters met een gevulde maag Charleroi verlaten. Of ze sportief op hun honger blijven zitten, is een andere zaak.Het is ooit wel eens anders geweest in het Stade du Pays de Charleroi, kortweg Mambourg. Voor de eerste thuiswedstrijd op 2 augustus tegen Westerlo daagden amper 4523 toeschouwers op. Charleroi verloor met 2-3. Ook de volgende thuiswedstrijd, de affiche tegen Waasland-Beveren, lokte niet de grote massa. De 6540 kijkers zagen hun favoriete ploeg 2-2 gelijkspelen. Het was het enige punt dat Charleroi in de eerste vier wedstrijden sprokkelde. Eén op twaalf, niet meteen een goeie start.Niets liet toen vermoeden dat de ploeg in PO1 voor een uitverkocht stadion zou strijden voor een derde of vierde plaats. De laatste keer dat Charleroi sportief uitblonk en regelmatig voor veel volk voetbalde, was in het seizoen 2006/2007, toen ze onder leiding van Jacky Mathijssen vijfde werden.Felice Mazzu, halfweg dit seizoen bijna trainer bij Standard, heeft het publiek weer achter zijn team gekregen. Een goed voetballend team is dat, en als orkestmeester Neeskens Kebano morgen in vorm is, hangen de Rouches om acht uur 's avonds in de touwen. Standard ontgoochelde vorige week tegen een sterk Gent, en moet zich herpakken, of het ziet een haalbaar Europees ticket aan zijn neus voorbij gaan. Een nederlaag in de grootste stad van Wallonië zou een flinke dreun betekenen voor de aartsvijanden van de Zebra's uit Luik. Winnen de Rouches, dan moet Charleroi alle zeilen bijzetten om nog mee te spelen voor de prijzen en zit Standard mooi op schema voor de strijd om de derde plaats. Tiens. Was dat niet de plaats waar AA Gent nog altijd op aast en tevreden mee is?