Zege in Eupen brengt Lokeren steviger aan kop, Kortrijk klopt Lierse

Lokeren heeft zaterdag op de zesde speeldag in groep B van Play-off 2 de drie punten veroverd op het veld van Eupen. De wedstrijd aan de Kehrweg eindigde op 0-2.

In groep A hield Kortrijk de punten thuis tegen Lierse (2-1), terwijl Oud-Heverlee Leuven en Waasland-Beveren niet tot scoren kwamen.

Lokeren kwam net na het kwartier op voorsprong, toen Robin Söder (16.) de bal voorbij Eupen-doelman Niasse wipte. José Cevallos (23.) verdubbelde niet veel later. De Ecuadoriaan benutte na een bal op de paal de rebound.

Door de dubbele Oost-Vlaamse voorsprong was de match gespeeld, en Lokeren kon rustig uitspelen. In de stand in poule B staat Lokeren aan kop met 14 punten. STVV en Antwerp (elk 7) volgen. Eupen en Oostende hebben vijf punten, Beerschot Wilrijk drie.

Later op de avond ontvangt Sint-Truiden op zijn kunstgras KV Oostende. Zondag sluit de stadsderby tussen Beerschot Wilrijk en Antwerp de zesde speeldag af.

Kortrijk

In groep A van PO 2 klopte Kortrijk Lierse met 2-1. De tweedeklasser, waar het belangrijkste nieuws van de week de overname was, kwam vroeg op voorsprong via Nico Binst (14.). Lang duurde de vreugde niet, want Jovan Stojanovic (17.) tekende voor de gelijkmaker. Kortrijk voerde de druk op, en kreeg loon naar werken. De onvermijdbare topschutter Teddy Chevalier (85.) bezorgde zijn team met de 2-1, zijn 21e van het seizoen, de winst.

De beste kans viel in Oud-Heverlee Leuven tegen Waasland-Beveren (0-0) al na drie minuten. Maertens kwam dicht bij de voorsprong voor OHL, maar zijn kopbal raakte de paal. Nadien nog enkele kansjes langs beide kanten, maar beide doelmannen hielden hun nette schoon.

Zulte Waregem (16 ptn) verstevigde eerder op de avond zijn eerste plaats na een 1-2 zege op Moeskroen. Kortrijk (12) volgt als tweede, voor OHL (8) en Moeskroen (7). Lierse (6) is vijfde, voor Waasland-Beveren (2).

Groep B

STVV heeft zaterdag op de zesde speeldag in groep B van play-off 2 de drie punten thuisgehouden tegen KV Oostende. De Kanaries trokken met 4-1 aan het langste eind. De kustploeg speelde een halfuur met een man minder.

Net voor het halfuur brak Elton Acolatse (27.) de ban met een harde uithaal. De Oostendse doelman William Dutoit raakte het leer nog, maar kon de 0-1 niet voorkomen. Vijf minuten later hingen de bordjes opnieuw gelijk. Na hands van Steven De Petter in het strafschopgebied kreeg KVO een penalty, Richairo Zivkovic (32.) liet de kans niet onbenut.

Vlak voor rust kreeg Zivkovic een tweede elfmeter, maar dit keer zette de Nederlander het leer naast. Op het uur moesten de bezoekers met tien voort na de tweede gele kaart voor Aristote Nkaka. De vrije trap die daarop volgde werd vakkundig in doel getrapt door Roman Bezus: 2-1. Een onmachtig Oostende slikte nadien nog twee doelpunten. Chuba Akpom (90.) en Bezus (90.+3) zorgden voor de 4-1 eindstand.