Zinho Vanheusden zes maanden aan de kant

© Belga Image

Het verdict is hard voor Zinho Vanheusden. De kapitein van Standard verliet zondag kermend van de pijn het veld tegen KV Oostende (1-0) en uit onderzoek maandagvoormiddag bleek dat hij de voorste kruisbanden van zijn rechterknie afscheurde. Zijn inactiviteit wordt op zes maanden geschat.

De 21-jarige Limburger zeeg zondag in de achttiende minuut van het duel tegen Oostende na een duel met Oostende-aanvaller Gueye naar de grond. Hij schreeuwde het uit van de pijn en verliet op een brancard het veld. Alles wees opnieuw op een ernstige knieblessure voor Vanheusden, hetgeen maandag ook duidelijk werd bij onderzoeken in het ziekenhuis.

Het is voor Vanheusden al de derde zware knieblessure in zijn nog jonge carrière. De verdediger scheurde in september 2017 tijdens een Youth League-duel met Inter ook al eens de kruisbanden van zijn linkerknie. Hij stond toen een half jaar aan de kant. In mei 2019 werd hij aan diezelfde linkerknie geopereerd na een verkeerde beweging op training. Hij miste daardoor het EK voor beloften in Italië en San Marino.

Zinho Vanheusden wordt al lange tijd gezien als één van de grootste verdedigende talenten in ons land. Vorige maand riep bondscoach Roberto Martinez de Hasselaar een eerste keer op voor de Rode Duivels. In het oefenduel tegen Ivoorkust speelde hij 78 minuten mee.

Partner Content