Terwijl vicekampioen Anderlecht het noorden helemaal kwijt lijkt na een nieuwe pijnlijke nederlaag bij Waasland-Beveren (2-1), blijft Lukasz Teodorczyk een van de weinige lichtpuntjes in de duisternis. De Poolse aanvaller van Paars-wit maakte op de Freethiel zijn negende doelpunt in twaalf competitiewedstrijden en is daarmee alleen topschutter van de Jupiler Pro League.

Zes op zeven

Het lijkt wel alsof Teodorczyk nog de enige speler van Anderlecht is die het doel weet staan: maar liefst zes van de zeven laatste Anderlechtdoelpunten kwamen van zijn voet. Zo maakte hij in de competitie de enige treffer tegen Standard (0-1 winst) en tegen Sporting Lokeren (1-0 winst), zorgde hij voor de eerredder tegen Club Brugge (2-1 verlies) en Waasland-Beveren en tekende hij voor de openingstreffer tegen KV Mechelen (2-0 winst). In de Europa League lukte hij de belangrijke gelijkmaker op het veld van het Duitse Mainz (1-1).

Het enige Anderlechtdoelpunt in de jongste zes wedstrijden van Paars-wit dat niet op naam van Teodorczyk staat, is de strafschop van Youri Tielemans tegen KV Mechelen.

Beslissend

Het belang van Teodorczyk voor dit Anderlecht kan dus maar moeilijk onderschat worden. Vagen we zijn negen doelpunten in de competitie uit, dan zouden de Brusselaars maar liefst acht punten minder hebben (twee tegen Lokeren, Standard en Charleroi, één tegen AA Gent en Eupen). Met 16 punten in plaats van de huidige 24 zou Anderlecht in het klassement op de elfde plaats staan, net boven... Waasland Beveren.

Anderlecht krijgt donderdag op eigen veld de kans om de rug te rechten tegen Mainz, op de vierde speeldag van de Europa League. (KVDA)

Terwijl vicekampioen Anderlecht het noorden helemaal kwijt lijkt na een nieuwe pijnlijke nederlaag bij Waasland-Beveren (2-1), blijft Lukasz Teodorczyk een van de weinige lichtpuntjes in de duisternis. De Poolse aanvaller van Paars-wit maakte op de Freethiel zijn negende doelpunt in twaalf competitiewedstrijden en is daarmee alleen topschutter van de Jupiler Pro League.Het lijkt wel alsof Teodorczyk nog de enige speler van Anderlecht is die het doel weet staan: maar liefst zes van de zeven laatste Anderlechtdoelpunten kwamen van zijn voet. Zo maakte hij in de competitie de enige treffer tegen Standard (0-1 winst) en tegen Sporting Lokeren (1-0 winst), zorgde hij voor de eerredder tegen Club Brugge (2-1 verlies) en Waasland-Beveren en tekende hij voor de openingstreffer tegen KV Mechelen (2-0 winst). In de Europa League lukte hij de belangrijke gelijkmaker op het veld van het Duitse Mainz (1-1). Het enige Anderlechtdoelpunt in de jongste zes wedstrijden van Paars-wit dat niet op naam van Teodorczyk staat, is de strafschop van Youri Tielemans tegen KV Mechelen.Het belang van Teodorczyk voor dit Anderlecht kan dus maar moeilijk onderschat worden. Vagen we zijn negen doelpunten in de competitie uit, dan zouden de Brusselaars maar liefst acht punten minder hebben (twee tegen Lokeren, Standard en Charleroi, één tegen AA Gent en Eupen). Met 16 punten in plaats van de huidige 24 zou Anderlecht in het klassement op de elfde plaats staan, net boven... Waasland Beveren.Anderlecht krijgt donderdag op eigen veld de kans om de rug te rechten tegen Mainz, op de vierde speeldag van de Europa League. (KVDA)