Zulte gaat onderuit bij Charleroi: 2-1

Charleroi won de openingswedstrijd van de achtste speeldag in de Jupiler Pro League met 2-1 van Zulte Waregem. In de slotfase bezorgde invaller Galvez Lopez de Karolo’s de volle buit.

In de stand klimt Charleroi voorlopig naar de zesde plaats, met tien punten uit acht wedstrijden. Zulte Waregem blijft onderin hangen. Na de vierde nederlaag van het seizoen blijven de troepen van coach Francky Dury met amper zes punten op de voorlaatste plaats. Lierse telt nog een punt en een wedstrijd minder.

De wedstrijd was nog maar pas op gang gefloten toen de 1-0 al op het bord stond. Clément Tainmont legde goed terug tot bij Kitambana en die prikte de openingstreffer tegen de netten. De Karolo’s lieten het balbezit aan de bezoekers, maar kwamen er wel het gevaarlijkst uit.

2x rood

Aan de overzijde was de beste kans voor Sylla, maar zijn kopbal werd van de lijn gered. Op slag van rusten kreeg Essevee een nieuwe opdoffer te verwerken. N’Diaye ging driest in op een bedrijvige Tainmont en mocht terecht gaan douchen, waarna de bezoekers nog een helft met tien voort moesten.

Na de onverwachte gelijkmaker van Troisi in het begin van de tweede helft leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen, maar daar besliste invaller Galvez Lopez in de slotfase anders over. Ook Charleroi beëindigde de wedstrijd nog met tien na een rode kaart (twee keer geel) voor Marcq.