Zulte Waregem blijft op de sukkel: 0-4 tegen Charleroi

26/12/17 om 20:10 - Bijgewerkt om 20:10

Bron: Belga

Essevee slikte al snel twee rode kaarten, waarna de boeken meteen dicht gingen.

Zulte Waregem blijft op de sukkel: 0-4 tegen Charleroi

De spelers van Zulte Waregem druipen af © Belga Image

Zulte Waregem heeft zijn abominabele reeks in de Jupiler Pro League nog een beetje uitgebreid. De troepen van coach Francky Dury verloren op de 21e speeldag in eigen huis met 0-4 van Sporting Charleroi en blijven zo achter met 4 op 39.

Essevee slikte al snel twee rode kaarten, waarna de boeken meteen dicht gingen. Rezaei bracht Charleroi op voorsprong vanaf de penaltystip, na een fout in de zestien van Walsh op diezelfde Rezaei. Essevee moest even bekomen, maar tien minuten bleken voor Olayinka onvoldoende. De Nigeriaan probeerde een strafschop te versieren en toen dat niet lukte, revancheerde hij zich met een vreselijke tackle op de enkels van Ilaihamaritra. Opnieuw rood en Zulte Waregem stond nog met z'n negenen op het veld. Charleroi voelde zich zegezeker en in de toegevoegde tijd van de eerst helft vlamde Hendrickx de 0-2 tegen de touwen.

Na rust probeerde Zulte Waregem alsnog de bakens te verzetten. Het was vijf minuten in het tweede bedrijf zelfs dicht bij de aansluitingstreffer toen De Mets met zijn kopbal de paal trof. Het derde doelpunt viel echter aan de overkant. Tainmont knalde na 68 minuten hoog de 0-3 tegen de touwen. Centrale verdediger Dorian Dessoleil legde drie minuten later van dichtbij de 0-4 eindstand vast. De verdiende eerredder van Heylen werd door Saglik van de lijn gehaald.

In de tussenstand blijft Essevee veertiende, met vier punten meer dan rode lantaarn Eupen. Charleroi behoudt zijn tweede plaats op elf punten van leider Club Brugge.

Onze partners