Na een moeizame start - hij kwam pas eind juli aan in Waregem - breekt Mame Thiam helemaal door. Hij zit intussen aan vier goals, twee assists en evenveel voorassists. Zulte Waregem wil de 23-jarige Senegalees dan ook volgend seizoen graag houden. Daarvoor zijn er twee mogelijkheden: het licht de aankoopoptie voor eind dit seizoen (waarna Juventus het eerste terugkooprecht krijgt) of het sluit een nieuwe huurdeal af.

'We zouden Mame het liefst definitief binnenhalen', zegt algemeen manager Eddy Cordier aan Sport/Voetbalmagazine. 'De optie is wel vrij duur, maar als hij nog tien keer scoort, zal zijn marktwaarde dat bedrag overstijgen, en kunnen we een definitieve aankoop wel overwegen. Intussen overleggen we met Juventus of we, in het andere geval, Mame voor een langere periode kunnen lenen. Misschien zelfs voor nog twee seizoenen, want we willen ook bouwen aan een ploeg.' Mogelijkheid drie is dat een ándere club Thiam na dit seizoen voor een flink bedrag wegkoopt, en dan wordt die som verdeeld onder Zulte Waregem en Juventus.

Juventus is heel tevreden over de progressie van Thiam, en wil daarom de samenwerking met Zulte Waregem uitbreiden, bevestigt Cordier. 'Zij zijn vragende partij om meer spelers aan ons uit te lenen. We staan daar voor open, maar dan moet het wel een meerwaarde opleveren, zowel qua kwaliteit van spelers, als financieel.'

Lees het hele artikel over Mame Thiam in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 4 november.

Na een moeizame start - hij kwam pas eind juli aan in Waregem - breekt Mame Thiam helemaal door. Hij zit intussen aan vier goals, twee assists en evenveel voorassists. Zulte Waregem wil de 23-jarige Senegalees dan ook volgend seizoen graag houden. Daarvoor zijn er twee mogelijkheden: het licht de aankoopoptie voor eind dit seizoen (waarna Juventus het eerste terugkooprecht krijgt) of het sluit een nieuwe huurdeal af. 'We zouden Mame het liefst definitief binnenhalen', zegt algemeen manager Eddy Cordier aan Sport/Voetbalmagazine. 'De optie is wel vrij duur, maar als hij nog tien keer scoort, zal zijn marktwaarde dat bedrag overstijgen, en kunnen we een definitieve aankoop wel overwegen. Intussen overleggen we met Juventus of we, in het andere geval, Mame voor een langere periode kunnen lenen. Misschien zelfs voor nog twee seizoenen, want we willen ook bouwen aan een ploeg.' Mogelijkheid drie is dat een ándere club Thiam na dit seizoen voor een flink bedrag wegkoopt, en dan wordt die som verdeeld onder Zulte Waregem en Juventus.Juventus is heel tevreden over de progressie van Thiam, en wil daarom de samenwerking met Zulte Waregem uitbreiden, bevestigt Cordier. 'Zij zijn vragende partij om meer spelers aan ons uit te lenen. We staan daar voor open, maar dan moet het wel een meerwaarde opleveren, zowel qua kwaliteit van spelers, als financieel.'Lees het hele artikel over Mame Thiam in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 4 november.