Vandaag vrijdag stelt Zulte Waregem officieel zijn nieuw oefencentrum voor. Met trots, want het kan (bijna) de vergelijking doorstaan met dat van Anderlecht, KRC Genk en Standard. "Op dat vlak zitten we nu bij de Belgische top", glundert coach Francky Dury.

De woorden van Dury zijn niet eens overdreven, want het complex, dat bij de oefenvelden tegenover het Regenboogstadion ligt, mag gezien worden: onder meer een fitnessruimte van 300 m², een revalidatiezwembad, een sauna, een atletiekbaan, een auditorium voor videoanalyses, een slaapzaal, een eet- en ontspanningsruimte, een keuken en bureaus voor alle leden van de sportieve en medische staf. Dury in Sport/Voetbalmagazine: "Een groot verschil met vroeger, toen we elke centimeter van het Regenboogstadion moesten benutten."

"Dit bezorgt Zulte Waregem, en onze opleiding - ook de jeugdteams gebruiken de nieuwe kleedkamers -, een pak meer uitstraling", beaamt algemeen manager Eddy Cordier. "Met dank aan de stad Waregem, die de helft van de totale kostprijs, 2,6 miljoen euro, betaald heeft."

Begin oktober start in het Regenboogstadion ook de bouw van een nieuwe (staan)tribune achter het doel, waar de voorbije jaren sfeervak X zich bevond. De werkzaamheden, die 4,5 miljoen euro kosten en uitgevoerd worden door de Willy Naessens Group (de aannemer, niet de CEO/ex-voorzitter van Essevee), zullen tegen het begin van de play-offs klaar zijn.

(Jonas Creteur)

Vandaag vrijdag stelt Zulte Waregem officieel zijn nieuw oefencentrum voor. Met trots, want het kan (bijna) de vergelijking doorstaan met dat van Anderlecht, KRC Genk en Standard. "Op dat vlak zitten we nu bij de Belgische top", glundert coach Francky Dury.De woorden van Dury zijn niet eens overdreven, want het complex, dat bij de oefenvelden tegenover het Regenboogstadion ligt, mag gezien worden: onder meer een fitnessruimte van 300 m², een revalidatiezwembad, een sauna, een atletiekbaan, een auditorium voor videoanalyses, een slaapzaal, een eet- en ontspanningsruimte, een keuken en bureaus voor alle leden van de sportieve en medische staf. Dury in Sport/Voetbalmagazine: "Een groot verschil met vroeger, toen we elke centimeter van het Regenboogstadion moesten benutten.""Dit bezorgt Zulte Waregem, en onze opleiding - ook de jeugdteams gebruiken de nieuwe kleedkamers -, een pak meer uitstraling", beaamt algemeen manager Eddy Cordier. "Met dank aan de stad Waregem, die de helft van de totale kostprijs, 2,6 miljoen euro, betaald heeft."Begin oktober start in het Regenboogstadion ook de bouw van een nieuwe (staan)tribune achter het doel, waar de voorbije jaren sfeervak X zich bevond. De werkzaamheden, die 4,5 miljoen euro kosten en uitgevoerd worden door de Willy Naessens Group (de aannemer, niet de CEO/ex-voorzitter van Essevee), zullen tegen het begin van de play-offs klaar zijn.(Jonas Creteur)