Zulte Waregem doet nog volop mee voor de titel. In de eerste wedstrijd van speeldag acht in play-off 1 won de ploeg van Francky Dury zaterdagavond met 2-3 bij Lokeren.

Essevee wipt over Anderlecht en Club Brugge naar een voorlopige eerste plaats.

Het zag er nochtans lange tijd niet goed uit voor Zulte Waregem. Bij de rust stonden de West-Vlamingen 2-0 in het krijt na goals van Mijat Maric (penalty) en Hamdi Harbaoui.

Tien minuten na de kampwissel lukte aanvoerder Davy De fauw echter de aansluitingstreffer met het hoofd. Een kwartier daarna stond het gelijk na opnieuw een kopbalgoal, dit keer van Junior Malanda.

Nog eens drie minuten later had Zulte Waregem de scheve situatie helemaal rechtgezet. Met een knappe vrije schop scoorde De fauw zijn tweede van de avond, goed voor de beslissende 2-3.

In het klassement leidt Zulte Waregem met 43 punten voor Anderlecht (42) en Club Brugge (40). Dan volgen kersvers bekerwinnaar Racing Genk (39), Standard (38) en het uitgeschakelde Lokeren (31).

Zondagnamiddag ontvangt Standard om 14u30 Club Brugge. In de vooravond (18u) gaat Anderlecht op bezoek bij Genk. (Belga/BO)

Zulte Waregem doet nog volop mee voor de titel. In de eerste wedstrijd van speeldag acht in play-off 1 won de ploeg van Francky Dury zaterdagavond met 2-3 bij Lokeren.Essevee wipt over Anderlecht en Club Brugge naar een voorlopige eerste plaats. Het zag er nochtans lange tijd niet goed uit voor Zulte Waregem. Bij de rust stonden de West-Vlamingen 2-0 in het krijt na goals van Mijat Maric (penalty) en Hamdi Harbaoui. Tien minuten na de kampwissel lukte aanvoerder Davy De fauw echter de aansluitingstreffer met het hoofd. Een kwartier daarna stond het gelijk na opnieuw een kopbalgoal, dit keer van Junior Malanda. Nog eens drie minuten later had Zulte Waregem de scheve situatie helemaal rechtgezet. Met een knappe vrije schop scoorde De fauw zijn tweede van de avond, goed voor de beslissende 2-3. In het klassement leidt Zulte Waregem met 43 punten voor Anderlecht (42) en Club Brugge (40). Dan volgen kersvers bekerwinnaar Racing Genk (39), Standard (38) en het uitgeschakelde Lokeren (31). Zondagnamiddag ontvangt Standard om 14u30 Club Brugge. In de vooravond (18u) gaat Anderlecht op bezoek bij Genk. (Belga/BO)