Zulte Waregem bewees vorige zaterdag tegen Cercle Brugge nog maar eens waarom het dé ploeg van de tweede helft is in de Jupiler League. Na de 1-1 ruststand won de fusieclub met 2-1, waardoor het al voor de veertiende keer dit seizoen na 90 minuten meer punten had dan na 45 minuten.

Dat resulteert in een verschil van liefst 19 punten: 29 op 81 (35,80 procent) bij de rust, 48 op 81 na een volledige match (59,26 procent). Of het verschil tussen een vierde (play-off I-)plaats en een grijze twaalfde stek.

Slechts vijfmaal moest Zulte Waregem het na 90 minuten met minder punten dan aan de rust stellen: op Racing Genk, Anderlecht, OHL en Standard verspeelde het na de pauze een punt, en thuis tegen Charleroi gaf het nog een 1-0 zege uit handen (1-1).

Opvallend is dat Zulte Waregem in die tweede helft liefst 71 procent van zijn doelpunten scoort (32 van de 45), 56 procent in het laatste half uur en zelfs 31 procent in het slotkwartier.

In die laatste 15 minuten (plus blessuretijd) maakte Essevee al liefst zes keer een winning goal (telkens thuis). Vier keer sleepte het een gelijkspel uit de brand: op Club Brugge, KV Mechelen, KV Kortrijk en thuis tegen Lokeren. Nog geen enkele keer verspeelde Zulte Waregem in dat slotkwartier een gelijkspel of een overwinning.

Jonas Creteur

Zulte Waregem bewees vorige zaterdag tegen Cercle Brugge nog maar eens waarom het dé ploeg van de tweede helft is in de Jupiler League. Na de 1-1 ruststand won de fusieclub met 2-1, waardoor het al voor de veertiende keer dit seizoen na 90 minuten meer punten had dan na 45 minuten. Dat resulteert in een verschil van liefst 19 punten: 29 op 81 (35,80 procent) bij de rust, 48 op 81 na een volledige match (59,26 procent). Of het verschil tussen een vierde (play-off I-)plaats en een grijze twaalfde stek. Slechts vijfmaal moest Zulte Waregem het na 90 minuten met minder punten dan aan de rust stellen: op Racing Genk, Anderlecht, OHL en Standard verspeelde het na de pauze een punt, en thuis tegen Charleroi gaf het nog een 1-0 zege uit handen (1-1). Opvallend is dat Zulte Waregem in die tweede helft liefst 71 procent van zijn doelpunten scoort (32 van de 45), 56 procent in het laatste half uur en zelfs 31 procent in het slotkwartier. In die laatste 15 minuten (plus blessuretijd) maakte Essevee al liefst zes keer een winning goal (telkens thuis). Vier keer sleepte het een gelijkspel uit de brand: op Club Brugge, KV Mechelen, KV Kortrijk en thuis tegen Lokeren. Nog geen enkele keer verspeelde Zulte Waregem in dat slotkwartier een gelijkspel of een overwinning. Jonas Creteur