Essevee mocht niet verliezen om de uitschakeling te vermijden en had zelfs een zege nodig om over Nice te gaan in de stand. Een bijzonder zware opdracht dus voor de jongens van Francky Dury, die in de eigen Jupiler Pro League met een 3 op 21 achter hun naam staan. Maar ook Nice beleeft een lastig seizoen en dus werd er stilletjes wel gehoopt op een stunt, al werd de heenwedstrijd eerder wel gewonnen door de Fransen met liefst 1-5.

Ook in de Allianz Riviera werd donderdag de wet van de sterkste gerespecteerd voor de ogen van 1.400 meegereisde fans en bij de rust stond de thuisploeg al op een comfortabele 2-0 voorsprong, na twee treffers van enfant terrible Mario Balotelli.

Het eerste doelpunt kwam er reeds na vijf minuten van op de stip, na 31 minuten verdubbelde de Italiaan de score en zo begeleidde hij Essevee eigenhandig naar de exit.

Na de pauze kon Brian Hamalainen pas in de slotfase milderen tot 2-1, de Deense flankverdediger deed dat wel met een schitterende vrije trap.

Even later zorgde invaller Adrien Tameze echter al voor de 3-1 na een knappe individuele actie.

Europees horrorseizoen

Met vier op vijftien blijft Zulte Waregem derde in de groep, voor Vitesse (2), dat een punt pakte tegen Lazio (1-1). Lazio is met dertien punten al zeker van groepswinst, Nice gaat met negen punten op de tweede plaats in de groep mee naar de zestiende finales.

De slotspeeldag op 7 december is dus enkel nog goed voor de statistieken. Zulte Waregem ontvangt dan het Lazio van Jordan Lukaku, terwijl Nice op bezoek moet bij Vitesse.

In de Europa League kon Essevee zich nog nooit voor de tweede ronde kwalificeren, in de toenmalige UEFA Cup lukte dat in het seizoen 2006-2007 wel dankzij zeges tegen Austria Wenen en Sparta Praag.

In Arnhem zorgde Essevee drie weken geleden voor de eerste Belgische zege dit seizoen in Europa, zelfs met de voorrondes meegerekend. Naast het puntenloze Anderlecht in de Champions League, gingen Club Brugge, AA Gent en KV Oostende er in de voorrondes uit zonder zege. Met één zege op de teller staat de Belgische coëfficiënt in dit Europese horrorseizoen op 1.800, waarmee ons land slechter doet dan onder meer Liechtenstein (2.000). Ter vergelijking, vorig seizoen sprokkelden de Belgische clubs uitzonderlijk 12.500 punten.

Essevee mocht niet verliezen om de uitschakeling te vermijden en had zelfs een zege nodig om over Nice te gaan in de stand. Een bijzonder zware opdracht dus voor de jongens van Francky Dury, die in de eigen Jupiler Pro League met een 3 op 21 achter hun naam staan. Maar ook Nice beleeft een lastig seizoen en dus werd er stilletjes wel gehoopt op een stunt, al werd de heenwedstrijd eerder wel gewonnen door de Fransen met liefst 1-5. Ook in de Allianz Riviera werd donderdag de wet van de sterkste gerespecteerd voor de ogen van 1.400 meegereisde fans en bij de rust stond de thuisploeg al op een comfortabele 2-0 voorsprong, na twee treffers van enfant terrible Mario Balotelli. Het eerste doelpunt kwam er reeds na vijf minuten van op de stip, na 31 minuten verdubbelde de Italiaan de score en zo begeleidde hij Essevee eigenhandig naar de exit. Na de pauze kon Brian Hamalainen pas in de slotfase milderen tot 2-1, de Deense flankverdediger deed dat wel met een schitterende vrije trap. Even later zorgde invaller Adrien Tameze echter al voor de 3-1 na een knappe individuele actie. Met vier op vijftien blijft Zulte Waregem derde in de groep, voor Vitesse (2), dat een punt pakte tegen Lazio (1-1). Lazio is met dertien punten al zeker van groepswinst, Nice gaat met negen punten op de tweede plaats in de groep mee naar de zestiende finales. De slotspeeldag op 7 december is dus enkel nog goed voor de statistieken. Zulte Waregem ontvangt dan het Lazio van Jordan Lukaku, terwijl Nice op bezoek moet bij Vitesse. In de Europa League kon Essevee zich nog nooit voor de tweede ronde kwalificeren, in de toenmalige UEFA Cup lukte dat in het seizoen 2006-2007 wel dankzij zeges tegen Austria Wenen en Sparta Praag. In Arnhem zorgde Essevee drie weken geleden voor de eerste Belgische zege dit seizoen in Europa, zelfs met de voorrondes meegerekend. Naast het puntenloze Anderlecht in de Champions League, gingen Club Brugge, AA Gent en KV Oostende er in de voorrondes uit zonder zege. Met één zege op de teller staat de Belgische coëfficiënt in dit Europese horrorseizoen op 1.800, waarmee ons land slechter doet dan onder meer Liechtenstein (2.000). Ter vergelijking, vorig seizoen sprokkelden de Belgische clubs uitzonderlijk 12.500 punten.