Zulte Waregem had weinig moeite met AA Gent. Essevee was in Gent met 0-1 gaan winnen, waardoor een doelpuntenloos gelijkspel volstond.

De beste kansen vielen in de tweede helft. Voor Waregem trof Raphael Cacérès de deklat in de 52ste minuut. Essevee-doelman Sébastien Bruzzese deed wat hij moest doen op schoten van Renato Neto, Habib Habibou en Nicklas Pedersen. Ethgo: Waregem door zonder al te veel glans, maar ook zonder la te veel problemen.

Rellen

Meer was er te zien in de andere halve finale. Lokeren kwam in Oostende al vroeg op voorsprong. Hamdi Harbaoui scoorde in de 2e minuut. In de 23e minuut maakte Laurent Depoitre er 1-1 van en die stand bleef tot het einde op het bord staan, net als in de heenwedstrijd.

Nadat scheidsrechter Johan Verbist in de elfde minuut van de eerste verlenging een doelpunt van Oostende-verdediger Frédéric Brillant afkeurde voor een vermeende duwfout op Lokeren-doelman Barry Boubacar Coppa, brak even de hel los in Oostende. Verbist zag zich genoodzaakt om de wedstrijd stil te leggen omdat supporters van Oostende ondanks de smeekbeden van de stadionomroeper met bier bleven gooien.

Fans van Lokeren wilden een charge uitvoeren om zich op de biergooiende Oostendenaars te revancheren en probeerden door een hek te breken. Pas na tussenkomst van de ordediensten kon de wedstrijd hervat worden.

17 penalty's

In de penaltyreeks miste Ayanda Patosi meteen voor Lokeren en kreeg Sébastien Siani bij 4-3 de kans om Oostende naar de finale te trappen. De ex-speler van RSC Anderlecht trof echter de paal. Daarna werd er niet meer gemist, tot Copa bij 8-8 de poging van Depoitre stopte. Eugene Ansah ging voor een kort gebed op de knieën en maakte er vervolgens 8-9 van.

De finale wordt op 22 maart egspeeld op de Heizel. Zulte Waregem won de beker al eens in 2006. Voor Lokeren wordt het de derde finale. Sporting won de beker in 2012. (Belga/TV)

Zulte Waregem had weinig moeite met AA Gent. Essevee was in Gent met 0-1 gaan winnen, waardoor een doelpuntenloos gelijkspel volstond. De beste kansen vielen in de tweede helft. Voor Waregem trof Raphael Cacérès de deklat in de 52ste minuut. Essevee-doelman Sébastien Bruzzese deed wat hij moest doen op schoten van Renato Neto, Habib Habibou en Nicklas Pedersen. Ethgo: Waregem door zonder al te veel glans, maar ook zonder la te veel problemen.Rellen Meer was er te zien in de andere halve finale. Lokeren kwam in Oostende al vroeg op voorsprong. Hamdi Harbaoui scoorde in de 2e minuut. In de 23e minuut maakte Laurent Depoitre er 1-1 van en die stand bleef tot het einde op het bord staan, net als in de heenwedstrijd. Nadat scheidsrechter Johan Verbist in de elfde minuut van de eerste verlenging een doelpunt van Oostende-verdediger Frédéric Brillant afkeurde voor een vermeende duwfout op Lokeren-doelman Barry Boubacar Coppa, brak even de hel los in Oostende. Verbist zag zich genoodzaakt om de wedstrijd stil te leggen omdat supporters van Oostende ondanks de smeekbeden van de stadionomroeper met bier bleven gooien. Fans van Lokeren wilden een charge uitvoeren om zich op de biergooiende Oostendenaars te revancheren en probeerden door een hek te breken. Pas na tussenkomst van de ordediensten kon de wedstrijd hervat worden.17 penalty's In de penaltyreeks miste Ayanda Patosi meteen voor Lokeren en kreeg Sébastien Siani bij 4-3 de kans om Oostende naar de finale te trappen. De ex-speler van RSC Anderlecht trof echter de paal. Daarna werd er niet meer gemist, tot Copa bij 8-8 de poging van Depoitre stopte. Eugene Ansah ging voor een kort gebed op de knieën en maakte er vervolgens 8-9 van. De finale wordt op 22 maart egspeeld op de Heizel. Zulte Waregem won de beker al eens in 2006. Voor Lokeren wordt het de derde finale. Sporting won de beker in 2012. (Belga/TV)