Zulte Waregem mikt op eindecontractspelers

© Belga Image
Jonas Creteur
Jonas Creteur Sportredacteur bij Knack.

Play-off 2 is maar pas begonnen en Zulte Waregem heeft al twee nieuwe spelers beet.

Essevee moet de transfers nog bekendmaken, maar ze zijn wel al rond: van Waasland-Beveren komt linksachter Erdin Demir (28) over en van Young Boys Bern de linksvoetige centrale verdediger Marco Bürki (24). Allebei eindecontractspelers, zoals er de komende weken nog zullen volgen, want die zijn nu prioriteit bij de scouting. Zulte Waregem deed afgelopen winter immers al een – naar zijn normen – forse financiële inspanning voor Damien Marcq en Hamdi Harbaoui (samen goed voor bijna 1,5 miljoen euro), naast de transfervrije Johan Björdal.

Zullen, als de onderhandelingen goed verlopen, binnenkort nog richting het Regenboogstadion trekken: een centrale middenvelder (een 8) en een aanvallende rechterflankspeler – rechtsvoetig, om de kopbalsterke Harbaoui vanop de zijkant te bedienen.

Daar zal het niet bij blijven. Zulte Waregem moet immers het wegvloeien van heel wat spelers opvangen. Vorige zomer stroomden nochtans 14 nieuwkomers richting de Gaverbeek, maar van hen zullen er komend seizoen allicht slechts vier aan boord blijven: Jensen, De Pauw, Walsh en De Mets. Eventueel aangevuld met de van Benfica gehuurde Saponjic, als (tweede) back-up voor Harbaoui, en Doumbia, geleend van Anderlecht. Gesprekken met de Portugese topclub en paars-wit over een nieuwe/betere huurovereenkomst moeten echter nog aangeknoopt worden.

De andere geleende spelers keren terug naar hun moederclub (wegens een onvoldoende en/of een te hoge aankoopoptie): Leya Iseka (Anderlecht), Olayinka (AA Gent), Coopman (Club), De Sart (Middlesbrough) en Bongonda (Celta). Eerder werden Kastanos en Leali teruggestuurd naar Juventus. Miskopen als Bala en Reichert (beiden de voorbije maanden uitgeleend), Madu en Severin moeten ook weg ( Faustin was dat al). Ook Cordaro, wiens contract afloopt. Net als Hamalainen, die niet wil bijtekenen en met zijn vrouw terug naar Denemarken (Lyngby?) wil. Heylen heeft wél nog een contract, tot 2020, maar die lijkt Francky Dury intussen te hebben afgeschreven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content