Zulte Waregem naar halve finale Beker

In de kwartfinales van de Beker van België heeft Zulte Waregem Cercle Brugge uitgeschakeld. De ploeg van Francky Dury ging ondanks een 3-2 nederlaag door, na de 1-0 zege uit de heenmatch.

Bij de Bruggelingen maakte Arne Naudts zijn opwachting in de basiself. De jonge spits werd het voorbije halfjaar uitgeleend aan Racing Mechelen, waar hij heel wat indruk maakte. Naudts mocht zijn comeback meteen langs de grote poort maken, want op het halfuur legde hij een voorzet van Hans Cornelis tegen de netten: 1-0.

Op vijf minuten van de rust bracht Theo Bongonda Zulte Waregem langszij met een verschroeiend schot, hoog in doel. In minuut 57 zorgde Thorgan Hazard met een knap afstandsschot voor de 1-2 voorsprong.

Staelens uitgesloten

Een kwartier voor tijd werd Cercle-trainer Lorenzo Staelens naar de tribunes gestuurd na een te felle reactie op een beslissing van scheidsrechter Alexandre Boucaut. Van daaruit zag Staelens hoe zijn eigen zoon Alessio, ingevallen voor Karel Van Roose, drie minuten voor tijd de 2-2 gelijkmaker op het bord kopte. Junior Kabananga bracht Cercle nog dichtbij de kwalificatie door 3-2 te scoren in minuut 94.

Essevee speelt in de halve finales tegen KAA Gent, dat in de vorige ronde KV Kortrijk uitschakelde. De wedstrijd in Gent is op 29 januari, op 5 februari volgt de terugmatch aan de Gaverbeek. (Belga/TV)