Aan alles komt een einde en zo ook aan het Regenboogstadion van Zulte Waregem. Of toch alleszins aan de naam, want het stadion zal gewoon blijven waar het staat. Vanaf volgend seizoen zal het evenwel de Elindus Arena heten. Zo wil Essevee het partnership met de West-Vlaamse energieleverancier voor minstens 10 jaar heel zichtbaar maken, klinkt het bij de club.

Elindus is al enkele jaren een partner van Zulte Waregem en zal door de naamsverandering ook zijn hoofdkantoor verhuizen naar de Elindus Arena. Met de naamsverandering wil Elindus de komende tien jaar zijn schouders zetten onder het ambitieuze project van Essevee 2.0.

'Uitzonderlijke omstandigheden maken dat er nog meer dan ooit out of the box gedacht wordt. En dat zorgt voor een dynamiek waarbinnen Essevee al een hele reeks samenwerkingen en partnerships kon afronden. De realisatie van de Elindus Arena is er één van. Eén waar we bijzonder trots op zijn', zegt Miguel De Ruyck, commercieel directeur van Essevee.

Het Regenboogstadion dankt zijn naam aan het wereldkampioenschap wielrennen dat in 1957 plaatsvond in Waregem. Dat werd nota bene door een Belg gewonnen met Rik van Steenbergen. Voor het WK werd een brug gebouwd over de stadionvijvers - om zo een betere laatste rechte lijn naar de finish te creëren. Het stadion, dat er toen al stond, werd dan ook vernoemd naar de grote gebeurtenis.

De naam van het stadion verdwijnt niet volledig uit het straatbeeld, want het park rond de Elindus Arena zal omgedoopt worden tot het Regenboogpark. En volgend jaar wordt ook de Regenboogbrug uit 1957 gerenoveerd.

Aan alles komt een einde en zo ook aan het Regenboogstadion van Zulte Waregem. Of toch alleszins aan de naam, want het stadion zal gewoon blijven waar het staat. Vanaf volgend seizoen zal het evenwel de Elindus Arena heten. Zo wil Essevee het partnership met de West-Vlaamse energieleverancier voor minstens 10 jaar heel zichtbaar maken, klinkt het bij de club. Elindus is al enkele jaren een partner van Zulte Waregem en zal door de naamsverandering ook zijn hoofdkantoor verhuizen naar de Elindus Arena. Met de naamsverandering wil Elindus de komende tien jaar zijn schouders zetten onder het ambitieuze project van Essevee 2.0.'Uitzonderlijke omstandigheden maken dat er nog meer dan ooit out of the box gedacht wordt. En dat zorgt voor een dynamiek waarbinnen Essevee al een hele reeks samenwerkingen en partnerships kon afronden. De realisatie van de Elindus Arena is er één van. Eén waar we bijzonder trots op zijn', zegt Miguel De Ruyck, commercieel directeur van Essevee. Het Regenboogstadion dankt zijn naam aan het wereldkampioenschap wielrennen dat in 1957 plaatsvond in Waregem. Dat werd nota bene door een Belg gewonnen met Rik van Steenbergen. Voor het WK werd een brug gebouwd over de stadionvijvers - om zo een betere laatste rechte lijn naar de finish te creëren. Het stadion, dat er toen al stond, werd dan ook vernoemd naar de grote gebeurtenis.De naam van het stadion verdwijnt niet volledig uit het straatbeeld, want het park rond de Elindus Arena zal omgedoopt worden tot het Regenboogpark. En volgend jaar wordt ook de Regenboogbrug uit 1957 gerenoveerd.