Zulte Waregem heeft zijn eerste versterking voor het nieuwe jaar te pakken. De Peruaanse middenvelder Hernan Hinostroza ondertekende uitgerekend op zijn 18e verjaardag een contract voor 4,5 seizoenen aan de Gaverbeek.

Hinostroza komt over van Alianza Lima en krijgt bij Essevee het rugnummer 14. Hij was al enkele maanden op stage bij Zulte Waregem en kon het bestuur overtuigen van zijn kwaliteiten.

"Hernan is een polyvalente rechtsvoetige middenvelder, die op veel belangstelling kon rekenen uit Zuid-Amerika en Europa. Dankzij onze contacten met zijn makelaar Raul Gonzalez, die Jefferson Farfan naar PSV bracht, konden we hem strikken", verduidelijkte technisch manager Hans Gillhaus. "De voorbije twee maanden liep hij reeds stage bij ons, waardoor we toch reeds enkele stappen hebben kunnen zetten op vlak van integratie. Hij verblijft in een gastgezin, dat er mee over waakt dat hij zich de komende tijd verder kan aanpassen aan het leven in België."

Tegenvallende heenrondeZulte Waregem is op zoek naar versterking na een tegenvallende heenronde in de competitie. Na 18 speeldagen staat Essevee met 15 punten pas op de veertiende plaats in de Pro League, enkel Westerlo (13) en Sint-Truiden (11) moeten een slechter rapport voorleggen. (Belga/KVDA)

Zulte Waregem heeft zijn eerste versterking voor het nieuwe jaar te pakken. De Peruaanse middenvelder Hernan Hinostroza ondertekende uitgerekend op zijn 18e verjaardag een contract voor 4,5 seizoenen aan de Gaverbeek. Hinostroza komt over van Alianza Lima en krijgt bij Essevee het rugnummer 14. Hij was al enkele maanden op stage bij Zulte Waregem en kon het bestuur overtuigen van zijn kwaliteiten. "Hernan is een polyvalente rechtsvoetige middenvelder, die op veel belangstelling kon rekenen uit Zuid-Amerika en Europa. Dankzij onze contacten met zijn makelaar Raul Gonzalez, die Jefferson Farfan naar PSV bracht, konden we hem strikken", verduidelijkte technisch manager Hans Gillhaus. "De voorbije twee maanden liep hij reeds stage bij ons, waardoor we toch reeds enkele stappen hebben kunnen zetten op vlak van integratie. Hij verblijft in een gastgezin, dat er mee over waakt dat hij zich de komende tijd verder kan aanpassen aan het leven in België."Tegenvallende heenrondeZulte Waregem is op zoek naar versterking na een tegenvallende heenronde in de competitie. Na 18 speeldagen staat Essevee met 15 punten pas op de veertiende plaats in de Pro League, enkel Westerlo (13) en Sint-Truiden (11) moeten een slechter rapport voorleggen. (Belga/KVDA)