Zulte Waregem vervangt Lierse op laatste plaats

© BELGA

Lierse heeft in de Jupiler Pro League het degradatieduel tegen Zulte Waregem met 3-1 gewonnen. Lierse springt zo met negen punten naar de voorlaatste plaats en laat de rode lantaarn aan Zulte Waregem.

Lierse heeft zaterdagavond op de tiende speeldag in de Jupiler Pro League op het Lisp het degradatieduel tegen Zulte Waregem met 3-1 gewonnen. Lierse springt zo met negen punten naar de voorlaatste plaats en laat de rode lantaarn aan Zulte Waregem, dat met amper zes punten na een derde van de reguliere competitie reeds in slechte papieren zit.

Essevee kwam nochtans op voorsprong in Lier, maar uitblinker Keita (34.), Matoukou (78.) en Sayed (85., pen) maakten de openingstreffer van Sylla (25.) ongedaan. Zulte Waregem eindigde de wedstrijd bovendien met negen na uitsluitingen voor Verboom (84.) en Ekangamene (79., tweede keer geel).

Tevens in de onderste regionen van het klassement klopte Waasland-Beveren in eigen huis Cercle Brugge met het kleinste verschil (1-0). De Kroatische aanwinst Ante Vukusic scoorde tien minuten voor affluiten het enige doelpunt van de partij. Cercle stond toen al met tien na een rode kaart voor N’Diaye (59.). Waasland-Beveren springt zo met elf punten over Cercle en Charleroi naar de twaalfde plaats. Ook op Le Canonnier viel de beslissing in de slotfase.

Promovendus Moeskroen-Péruwelz leek tegen KV Mechelen lang op een 1-0 zege af te stevenen dankzij een doelpunt van Langil (51.), maar Seth De Witte lukte in de laatste minuut van de reguliere speeltijd alsnog de gelijkmaker (1-1). Beide ploegen schieten door het gelijkspel niets op en blijven in de middenmoot hangen.

Westerlo en AA Gent openden vrijdag de tiende speeldag met een scoreloos gelijkspel in de Kempen.

KV Kortrijk won eerder op zaterdag met 0-2 op het veld van Charleroi en deed zo een uitstekende zaak in het klassement.

Super Sunday

Het zwaartepunt van de tiende speeldag ligt op zondag, met drie interessante partijen.

‘Super Sunday’ start om 14u30 in het Jan Breydelstadion, met de topper tussen Club Brugge en Standard. Beide teams, donderdag nog Europees aan de bak, staan in het klassement al respectievelijk zeven en negen punten achter Anderlecht en dus is nieuw puntenverlies zeker uit den boze.

Om 18u wordt in het Astridpark de confrontatie tussen landskampioen en competitieleider Anderlecht en Racing Genk op gang gefloten.

De jonge Brusselaars zijn de enige ploeg in deze competitie die nog niet verloren, maar bleken woensdag in de Champions League wel een maatje te klein voor Borussia Dortmund (0-3) en leden hun eerste nederlaag in vijf maanden tijd.

Genk van zijn kant krijgt ook onder nieuwe coach Alex McLeish de trein niet echt op de rails en blijft erg wisselvallig presteren. Het valt dus af te wachten of de Limburgers Paars-wit een eerste competitienederlaag kunnen aansmeren.

Om 20u sluiten de nummers vier, Lokeren, en vijf, Oostende, de tiende speeldag af.

De Waaslanders hebben de Europese thuiswedstrijd tegen Metalist in de benen, KVO wil ongetwijfeld een vervolg breien aan zijn knappe competitiestart. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content