Zulte Waregem wint makkelijk van Westerlo: 4-2

Zulte Waregem heeft makkelijk van hekkensluiter Westerlo gewonnen. Zulte komt na onder meer twee doelpunten van Mbaye Leye op een voorlopige tweede plaats in de rangschikking.

De ploeg van Francky Dury kwam nochtans eerst op achterstand. Westerlo scoorde via Jens Cools in de 22e minuut.

Maar “Essevee” wist nog twee keer te scoren voor de rust. Eerst schoot Christophe Lepoint hoog in het doel nadat een hoekschop slecht was afgeweerd. Op voorzet van Mame Thiam kopte Mbaye Leye Zulte op voorsprong.

Kort na de rust werd Lepoint neergehaald. Leye schoot de penalty binnen, en wordt daardoor topschutter in de Jupiler League – met 6 doelpunten in 9 wedstrijden.

Met een afgeweken vrijschop van Onur Kaya werd het 4-1. Nils Schouterden (66e) kon de score nog milderen.

Zulte Waregem komt op 17 punten, twee minder dan Oostende. Westerlo blijft met 6 punten rode lantaarn.