Het waren de bondsvoorzitters van de drie landen - Sunil Gulati (VS), Victor Montagliani (Canada) en Decio de Maria (Mexico) - die de kandidatuur officieel aankondigden.

Nog nooit eerder vond een WK voetbal plaats in drie landen. De VS waren in 1994 al eens gastheer van de beste landenploegen. Mexico organiseerde de mondiale eindronde in 1970 en 1986. De drie landen hebben een grote kans dat ze het WK mogen houden. Europese en Aziatische bonden zijn kansloos omdat de WK's van 2018 en 2022 al aan Rusland en Qatar zijn toegekend.

Het WK van 2026 krijgt een recordaantal van 48 landenploegen. Dat betekent een totaal van 80 WK-wedstrijden, 60 daarvan zouden dan in de VS gespeeld worden. Canada en Mexico krijgen elk (slechts) tien duels, alle wedstrijden vanaf de kwartfinales zouden op Amerikaanse bodem afgewerkt worden. Dat liet de Amerikaanse bondsvoorzitter Gulati maandag al weten.

Eerder organiseerden de Verenigde Staten, Canada en Mexico in totaal al dertien FIFA-events, het laatste was het WK voor vrouwen van 2015 in Canada. Waarschijnlijk wordt de eindronde van 2026 in 2020 toegewezen.

Het waren de bondsvoorzitters van de drie landen - Sunil Gulati (VS), Victor Montagliani (Canada) en Decio de Maria (Mexico) - die de kandidatuur officieel aankondigden. Nog nooit eerder vond een WK voetbal plaats in drie landen. De VS waren in 1994 al eens gastheer van de beste landenploegen. Mexico organiseerde de mondiale eindronde in 1970 en 1986. De drie landen hebben een grote kans dat ze het WK mogen houden. Europese en Aziatische bonden zijn kansloos omdat de WK's van 2018 en 2022 al aan Rusland en Qatar zijn toegekend. Het WK van 2026 krijgt een recordaantal van 48 landenploegen. Dat betekent een totaal van 80 WK-wedstrijden, 60 daarvan zouden dan in de VS gespeeld worden. Canada en Mexico krijgen elk (slechts) tien duels, alle wedstrijden vanaf de kwartfinales zouden op Amerikaanse bodem afgewerkt worden. Dat liet de Amerikaanse bondsvoorzitter Gulati maandag al weten. Eerder organiseerden de Verenigde Staten, Canada en Mexico in totaal al dertien FIFA-events, het laatste was het WK voor vrouwen van 2015 in Canada. Waarschijnlijk wordt de eindronde van 2026 in 2020 toegewezen.