Wat u niet mag missen op de Olympische Spelen (1 augustus)

© AFP

Drie tips voor de vijfde dag van Londen 2012.

Roeien

Een cruciale dag is dit voor roeier Tim Maeyens. Als hij de finale wil halen, moet hij vandaag in de halve finale B (11u30) in de top drie eindigen van de zes roeiers. In die halve finale zitten alvast twee kleppers: de Tsjech Ondrej Synek, zilver in Peking en goud op het WK 2010, en de Brit Alain Campbell, brons op het WK 2010 en 2011. Toch mag Maeyens zich misschien gelukkig prijzen dat hij niet in de halve finale A verzeild is geraakt, want daar lijkt het deelnemersveld met superfavoriet Mahe Drysdale, outsider Olaf Tufte en medaillekandidaat Marcel Hacker iets moeilijker. Maeyens is optimistisch en liet na de kwartfinale optekenen dat “hij versteld staat van zichzelf”. Hopelijk is dat vandaag ook het geval…

Voetbal

In de laatste wedstrijd van groep A – de eerste van de vier poules met telkens vier ploegen – van het olympisch voetbaltornooi neemt Groot-Brittannië het op tegen Uruguay (20.45u).
Een interessante affiche, temeer omdat er bij beide landen nogal wat bekende gezichten rondlopen. Bij G-B zijn dat onder andere Ryan Giggs (Man United), Daniel Sturridge (Chelsea) en Aaron Ramsey (Arsenal). In het Uruguayaanse kamp vinden we oude bekenden Nicolas Lodeiro (Ajax), Luis Suárez (Liverpool) en Edinson Cavani (Napoli) terug. Uruguay moet winnen om nog een kans te maken om door te stoten naar de kwartfinale, Groot-Brittannië heeft aan een gelijkspel genoeg.
De Uruguayaanse bondscoach Oscar Tabarez maakte zich voor de wedstrijd tegen Senegal – met 2-0 verloren – nog druk omdat zijn team maar liefst zeven uur onderweg was van Manchester naar Londen. De bus met de Uruguayaanse selectie raakte vast in het verkeer. Welk transportmiddel het team van Tabarez gaat nemen, staat nog niet vast, maar één ding is zeker: de bus wordt het niet.

Tennis

Onze 28-jarige landgenoot Steve Darcis, 75e op de ATP-wereldranglijst, neemt het vandaag (12.30u) in de derde ronde van het tennistoernooi op tegen de twee jaar jongere Spanjaard Nicolas Almagro (ATP 12). Darcis veroverde eerder al verrassend de scalp van Thomas Berdych (ATP 7) en won daarna, zij het moeizaam, van de Colombiaan Santiago Giraldo (ATP 44). Almagro zette vrij probleemloos de Serviër Viktor Troicki (ATP 30) en de Rus Alex Bogomolov Jr (ATP 58) opzij. De verwachting is dus dat hij ook wel eventjes dat Belgisch varkentje zal wassen en een plaats in de kwartfinale veroveren. Benieuwd of Darcis weer kan stunten…

Het wordt ook uitkijken naar de derde ronde bij de vrouwen, waarin Kim Clijsters (WTA 36) het opneemt (12.30u) tegen de nog altijd maar 24-jarige Ana Ivanovic (WTA 12). Op Wimbledon ging de Servische er dit jaar nog roemloos uit in de vierde ronde tegen Victoria Azarenka (6-1, 6-0), maar ook Clijsters kreeg in datzelfde stadium een oplawaai van Angelique Kerber (6-1, 6-1). (SVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content