Judo - mannen categorie -100kg, met Elco van der Geest (vanaf 10u30)

Er vroeg bij zijn is hier de boodschap. Met Elco Van der Geest (geboren in het Nederlandse Haarlem, maar in 2009 genaturaliseerd tot Belg) komt de laatste Belgische judoka op deze Spelen in actie. En dit in de topcategorie van de zwaargewichten tot 100 kg. De krachtpatsers. Waarom vroeg erbij zijn? Niet dat we Van der Geest oneer willen aandoen of twijfelen aan zijn kwaliteiten -hij is nr 18 op de wereldranglijst-, maar met de Rus Taigir Khaibulaev krijgt hij meteen de wereldkampioen voorgeschoteld in de eerste ronde. Op het WK eerder dit jaar was het Khaibulaev die Van der Geest uit de finale hield. Kan hij vandaag revanche nemen dan ligt de weg open naar misschien wel een medaille. Om 15u zijn de herkansingen en tegen 17u de finale.

Tennis - kwartfinales bij de mannen en vrouwen (vanaf 12u30) De Belgen kijken vooral uit naar de kwartfinales bij de vrouwen. Met de mooie Ana Ivanovic omzeilde 'onze' Kim Clijsters alvast een eerste echt moeilijke klip op dit Olympische toernooi. In de eerste twee rondes kende ze immers weinig problemen met de Italiaanse Roberta Vinci en de Spaanse Suarez Navarro. In de kwartfinale wacht nu niemand minder dan Maria Sharapova, het Russische nummer drie van de wereld en dit jaar al winnaar van Roland Garros. Maar als Clijsters gespaard blijft van blessures - de buikspieren blijken alvast stand te houden - wordt deze kwartfinale ongetwijfeld een cruciale stap naar een medaille. Want grote favoriete Serena Williams, die een dikke maand geleden Wimbledon won, zit aan de andere kant van de tabel en kan dus pas in de finale als eventuele tegenstander van Clijsters opduiken.

Basketbal - poulefase mannen: VS - Nigeria (om 22u15) De Amerikanen deden tot nog toe wat er van hen verwacht werd: domineren én de show verzorgen. Tegen Frankrijk en Tunesië werd vlot gewonnen. Tegen de Tunesiërs was het dinsdag één en al galleryplay. Zo slaagde (reserve) Anthony Davis erin om zijn vier eerste korven allemaal via een alley-oop te scoren. Ook vedetten LeBron James en Kevin Durant deden hun duit in het zakje met machtige dunks. Soms krijg je de indruk dat je naar een show van de Harlem Globe Trotters zit te kijken, maar vergis je niet: dit is wel degelijk topbasketbal van het hoogste niveau! Nigeria won en verloor één keer. In de kern bij hen zit Ade Daganduro, in België spelend bij de Leuven Bears. Benieuwd of hij zich kan tonen tegen Dream Team 2.0... (MS)

Judo - mannen categorie -100kg, met Elco van der Geest (vanaf 10u30) Er vroeg bij zijn is hier de boodschap. Met Elco Van der Geest (geboren in het Nederlandse Haarlem, maar in 2009 genaturaliseerd tot Belg) komt de laatste Belgische judoka op deze Spelen in actie. En dit in de topcategorie van de zwaargewichten tot 100 kg. De krachtpatsers. Waarom vroeg erbij zijn? Niet dat we Van der Geest oneer willen aandoen of twijfelen aan zijn kwaliteiten -hij is nr 18 op de wereldranglijst-, maar met de Rus Taigir Khaibulaev krijgt hij meteen de wereldkampioen voorgeschoteld in de eerste ronde. Op het WK eerder dit jaar was het Khaibulaev die Van der Geest uit de finale hield. Kan hij vandaag revanche nemen dan ligt de weg open naar misschien wel een medaille. Om 15u zijn de herkansingen en tegen 17u de finale. Tennis - kwartfinales bij de mannen en vrouwen (vanaf 12u30) De Belgen kijken vooral uit naar de kwartfinales bij de vrouwen. Met de mooie Ana Ivanovic omzeilde 'onze' Kim Clijsters alvast een eerste echt moeilijke klip op dit Olympische toernooi. In de eerste twee rondes kende ze immers weinig problemen met de Italiaanse Roberta Vinci en de Spaanse Suarez Navarro. In de kwartfinale wacht nu niemand minder dan Maria Sharapova, het Russische nummer drie van de wereld en dit jaar al winnaar van Roland Garros. Maar als Clijsters gespaard blijft van blessures - de buikspieren blijken alvast stand te houden - wordt deze kwartfinale ongetwijfeld een cruciale stap naar een medaille. Want grote favoriete Serena Williams, die een dikke maand geleden Wimbledon won, zit aan de andere kant van de tabel en kan dus pas in de finale als eventuele tegenstander van Clijsters opduiken. Basketbal - poulefase mannen: VS - Nigeria (om 22u15) De Amerikanen deden tot nog toe wat er van hen verwacht werd: domineren én de show verzorgen. Tegen Frankrijk en Tunesië werd vlot gewonnen. Tegen de Tunesiërs was het dinsdag één en al galleryplay. Zo slaagde (reserve) Anthony Davis erin om zijn vier eerste korven allemaal via een alley-oop te scoren. Ook vedetten LeBron James en Kevin Durant deden hun duit in het zakje met machtige dunks. Soms krijg je de indruk dat je naar een show van de Harlem Globe Trotters zit te kijken, maar vergis je niet: dit is wel degelijk topbasketbal van het hoogste niveau! Nigeria won en verloor één keer. In de kern bij hen zit Ade Daganduro, in België spelend bij de Leuven Bears. Benieuwd of hij zich kan tonen tegen Dream Team 2.0... (MS)