'In navolging van de UCI-reglementen hebben we de twee renners meteen uit ons team voor de Giro gezet', klinkt het donderdag bij de ploegleiders Bruno en Roberto Reverberi.

'Als ook de B-stalen positief zijn, worden beide renners meteen ontslagen. Dat wordt zo voorzien in het intern reglement dat ondertekend is door de renners.'

De Internationale Wielerunie (UCI) bevestigde dat bij beide renners bij controles buiten competitie op 25 en 26 april afwijkende waarden die wijzen op het gebruik van groeihormonen zijn aangetroffen. In overeenstemming met de antidopingregelgeving van de UCI zijn beide renners voorlopig geschorst, in afwachting van de analyse van het B-staal.

Ook Bardiani moet echter een schorsing vrezen en het is momenteel dus nog niet zeker of het team vrijdag aan de start mag verschijnen van de honderdste editie van de Giro. "Aangezien er in een periode van twaalf maanden twee renners van dezelfde ploeg betrapt zijn, moet het team volgens de antidopingregelgeving 15 tot 45 dagen aan de kant gezet worden. De Disciplinaire Commissie moet daar een uitspraak over vellen', klinkt het in een mededeling van de UCI.

Stefano Pirazzi en Nicola Ruffoni zijn twee van de kopmannen van de Italiaanse professionele continentale wielerformatie Bardiani-CSF, die voor de Giro een wildcard had gekregen van de organisatoren en in het Sardische Alghero met een team van negen Italiaanse renners aan de start wou verschijnen. Niet zonder ambities, want de dertigjarige Pirazzi won het bergklassement van 2013 en een jaar later een etappe in de Giro. Ook dit jaar moest hij een van de speerpunten van het team worden. De 26-jarige Ruffoni heeft al drie keer de Giro gereden en was onlangs nog goed voor twee ritzeges in de Ronde van Kroatië.

'In navolging van de UCI-reglementen hebben we de twee renners meteen uit ons team voor de Giro gezet', klinkt het donderdag bij de ploegleiders Bruno en Roberto Reverberi.'Als ook de B-stalen positief zijn, worden beide renners meteen ontslagen. Dat wordt zo voorzien in het intern reglement dat ondertekend is door de renners.' De Internationale Wielerunie (UCI) bevestigde dat bij beide renners bij controles buiten competitie op 25 en 26 april afwijkende waarden die wijzen op het gebruik van groeihormonen zijn aangetroffen. In overeenstemming met de antidopingregelgeving van de UCI zijn beide renners voorlopig geschorst, in afwachting van de analyse van het B-staal. Ook Bardiani moet echter een schorsing vrezen en het is momenteel dus nog niet zeker of het team vrijdag aan de start mag verschijnen van de honderdste editie van de Giro. "Aangezien er in een periode van twaalf maanden twee renners van dezelfde ploeg betrapt zijn, moet het team volgens de antidopingregelgeving 15 tot 45 dagen aan de kant gezet worden. De Disciplinaire Commissie moet daar een uitspraak over vellen', klinkt het in een mededeling van de UCI. Stefano Pirazzi en Nicola Ruffoni zijn twee van de kopmannen van de Italiaanse professionele continentale wielerformatie Bardiani-CSF, die voor de Giro een wildcard had gekregen van de organisatoren en in het Sardische Alghero met een team van negen Italiaanse renners aan de start wou verschijnen. Niet zonder ambities, want de dertigjarige Pirazzi won het bergklassement van 2013 en een jaar later een etappe in de Giro. Ook dit jaar moest hij een van de speerpunten van het team worden. De 26-jarige Ruffoni heeft al drie keer de Giro gereden en was onlangs nog goed voor twee ritzeges in de Ronde van Kroatië.