Drie weken lang is Italië niet in de eerste plaats meer het land van de pizza en de pasta, maar van de Giro. Wordt de grote wielerronde van Italië een strijd van één (Bradley Wiggins) tegen allen? Wiggins droomde al van kindsbeen af van deze grote etappekoers, nu hij de Tour al op zijn palmares mocht schrijven, kan hij zich volledig aan zijn kinderdroom wijden. Uitdagers zijn Ryder Hesjedal (winnaar van vorig jaar), Vincenzo Nibali (de voorbije weken goed op dreef) en Cadel Evans. Onze landgenoot Thomas De Gendt (vorig jaar derde in het eindklassement) is er dit jaar helaas niet bij, hij focust helemaal op de Ronde van Frankrijk. Net als Alberto Contador, Alejandro Valverde en Joaquim Rodriguez.

Renaat Schotte en José De Cauwer vertellen u er vanaf zaterdag alles over en wie hen eerder bezig hoorde, weet dat er tussen hen pittige interacties ontstaan. Naast de sportieve uitdagingen - de beklimming van de Stelvio!- en het spitse commentaar, staat de Giro ook borg voor fraaie beelden. Die zullen meteen zaterdag al te bewonderen zijn wanneer het peloton zich door de straten rond Napels en de Vesuvius kronkelt. Wie spuwt er als eerste vuur? (PM/MS)

Drie weken lang is Italië niet in de eerste plaats meer het land van de pizza en de pasta, maar van de Giro. Wordt de grote wielerronde van Italië een strijd van één (Bradley Wiggins) tegen allen? Wiggins droomde al van kindsbeen af van deze grote etappekoers, nu hij de Tour al op zijn palmares mocht schrijven, kan hij zich volledig aan zijn kinderdroom wijden. Uitdagers zijn Ryder Hesjedal (winnaar van vorig jaar), Vincenzo Nibali (de voorbije weken goed op dreef) en Cadel Evans. Onze landgenoot Thomas De Gendt (vorig jaar derde in het eindklassement) is er dit jaar helaas niet bij, hij focust helemaal op de Ronde van Frankrijk. Net als Alberto Contador, Alejandro Valverde en Joaquim Rodriguez.Renaat Schotte en José De Cauwer vertellen u er vanaf zaterdag alles over en wie hen eerder bezig hoorde, weet dat er tussen hen pittige interacties ontstaan. Naast de sportieve uitdagingen - de beklimming van de Stelvio!- en het spitse commentaar, staat de Giro ook borg voor fraaie beelden. Die zullen meteen zaterdag al te bewonderen zijn wanneer het peloton zich door de straten rond Napels en de Vesuvius kronkelt. Wie spuwt er als eerste vuur? (PM/MS)