Een tweedaags wielerevenement dat vorig jaar in het leven geroepen werd door het ASO. De eerste dag wordt er van Antwerpen naar Rotterdam gereden, de tweede dag leggen de renners het omgekeerde parcours af.

Vorig jaar bleek de World Ports Classic vooral een festival voor spurters te zijn. Tom Boonen won de eerste etappe in een sprint met Andre Greipel en Alexander Tinkoff, de Nederlander Theo Bos reed in de tweede etappe als eerste over de streep. Boonen mocht zich uiteindelijk de eindwinnaar noemen van de allereerste editie van deze tweedaagse rittenkoers.

De editie van dit jaar leverde alvast enkele merkwaardige plaatjes op. Zo reed een amateurfietser even mee met het over de autostrade dokkerende peloton en werd datzelfde peloton ook een verkeerde afslag uitgestuurd, waardoor het drie minuten verloor.

De beloftevolle Belg Jelle Wallays van het Topsport Vlaanderenteam won de eerste rit nadat hij een jagend peloton kon afhouden. Wie wint de tweede rit en mogelijk het eindklassement? Volg de rit live op Een, met commentaar van Christophe Vandegoor.

Een tweedaags wielerevenement dat vorig jaar in het leven geroepen werd door het ASO. De eerste dag wordt er van Antwerpen naar Rotterdam gereden, de tweede dag leggen de renners het omgekeerde parcours af. Vorig jaar bleek de World Ports Classic vooral een festival voor spurters te zijn. Tom Boonen won de eerste etappe in een sprint met Andre Greipel en Alexander Tinkoff, de Nederlander Theo Bos reed in de tweede etappe als eerste over de streep. Boonen mocht zich uiteindelijk de eindwinnaar noemen van de allereerste editie van deze tweedaagse rittenkoers. De editie van dit jaar leverde alvast enkele merkwaardige plaatjes op. Zo reed een amateurfietser even mee met het over de autostrade dokkerende peloton en werd datzelfde peloton ook een verkeerde afslag uitgestuurd, waardoor het drie minuten verloor. De beloftevolle Belg Jelle Wallays van het Topsport Vlaanderenteam won de eerste rit nadat hij een jagend peloton kon afhouden. Wie wint de tweede rit en mogelijk het eindklassement? Volg de rit live op Een, met commentaar van Christophe Vandegoor.