De zesdaagse van Rotterdam gaat opnieuw niet door. De organisatie heeft besloten het wielerevenement in Ahoy te schrappen vanwege de onzekerheid rond de coronamaatregelen. De baanwielrenners zouden van 7 tot en met 12 december over de piste in Ahoy rijden, maar het is hoogst onzeker of er dan weer publiek aanwezig mag zijn. Kenny De Ketele zou in Rotterdam een punt zetten achter zijn carrière.

Met een dubbelslag in Merksplas en Koksijde zette Eli Iserbyt zijn status als de beste veldrijder van de eerste twee seizoensmaanden extra in de verf. Hoeveel steekt de West-Vlaming erbovenuit? Een overzicht in 7 cijfers.

Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft in Koksijde de zevende manche van de wereldbeker veldrijden op zijn naam geschreven. Hij haalde het in het zand voor Laurens Sweeck en Toon Aerts.

Nick Nuyens is naar de Internationale Wielerunie UCI gestapt met de vraag sancties te nemen tegen Wout van Aert, zijn team Jumbo-Visma en zijn manager Jef Van den Bosch, zo berichten de kranten van DPG Media donderdag. In een reactie ziet de advocaat van Wout van Aert hierin een bewijs dat Nuyens 'door op schorsingen aan te dringen Wout van Aert zoveel mogelijk schade wil toebrengen, niet enkel financieel maar ook sportief'.

Jonas Creteur

Aan de zijde van Iljo Keisse start Mark Cavendish dinsdag aan de Gentse zesdaagse. Een wederzien met het Kuipke, waar Cav in 2016 met Bradley Wiggins won, maar waar hij in zijn eerste drie deelnames telkens een mal figuur sloeg. Een reconstructie van de Gentse lessen van de Manx Express.