ASO en de stad Bilbao waren al sinds 2016 in onderhandeling. Deze week werd eindelijk overeenstemming bereikt. Het is de eerste keer sinds 1992 dat de Tour zal terugkeren naar Spaans Baskenland. Toen was de Grand Départ in San Sebastian met een proloog die door de Bask Miguel Indurain werd gewonnen.

De Tour de France van dit jaar zou in eerste instantie in Kopenhagen beginnen. Maar nadat het EK voetbal werd verplaatst naar komende zomer en aangezien de Deense hoofdstad een van de speelsteden is, moest de Grand Départ elders worden gehouden. Er werd gekozen voor het Franse Brest. Volgend jaar begint de Tour wel in Kopenhagen.

ASO en de stad Bilbao waren al sinds 2016 in onderhandeling. Deze week werd eindelijk overeenstemming bereikt. Het is de eerste keer sinds 1992 dat de Tour zal terugkeren naar Spaans Baskenland. Toen was de Grand Départ in San Sebastian met een proloog die door de Bask Miguel Indurain werd gewonnen. De Tour de France van dit jaar zou in eerste instantie in Kopenhagen beginnen. Maar nadat het EK voetbal werd verplaatst naar komende zomer en aangezien de Deense hoofdstad een van de speelsteden is, moest de Grand Départ elders worden gehouden. Er werd gekozen voor het Franse Brest. Volgend jaar begint de Tour wel in Kopenhagen.