Sean Breen, een van de advocaten van Lance Armstrong, reageert fel op het USADA-rapport waarin de zevenvoudige Tourwinnaar aan de schandpaal wordt genageld.

"Dit is een eenzijdig en met belastinggeld betaald werkstuk op het niveau van een tabloid. Er worden oude en onbetrouwbare beschuldigingen in herhaald. Men baseert zich op leugens, afgedwongen getuigenissen en akkoordjes", klinkt het.

Breen wijst erop dat Armstrong nooit positief testte. "USADA negeert dat Armstrong 500 à 600 negatieve tests afleverde. Dit is een poging om de miljoenen dollars te verantwoorden die zijn uitgegeven aan de vervolging van een enkele atleet. USADA zet de heksenjacht op Armstrong, een renner op pensioen, verder en overtreedt daarbij zijn eigen regels en voorschriften".

Armstrong zelf laat uitschijnen dat de hele zaak hem koud laat. Hij reageerde kort op Twitter: "Waar ik mee bezig ben? Ik breng tijd door met mijn familie, onaangetast", met een link naar zijn Livestrong-organisatie, die strijdt tegen kanker. "Hier denk ik aan".

UCI reageert De Internationale Wielerunie (UCI) laat intussen weten het rapport van USADA te zullen onderzoeken.

"Zoals de code van het Wereldantidopingagentschap WADA voorschrijft, zal de UCI binnen een termijn van 21 dagen beslissen welke stappen het zal ondernemen." (Belga/KVDA)

Sean Breen, een van de advocaten van Lance Armstrong, reageert fel op het USADA-rapport waarin de zevenvoudige Tourwinnaar aan de schandpaal wordt genageld. "Dit is een eenzijdig en met belastinggeld betaald werkstuk op het niveau van een tabloid. Er worden oude en onbetrouwbare beschuldigingen in herhaald. Men baseert zich op leugens, afgedwongen getuigenissen en akkoordjes", klinkt het. Breen wijst erop dat Armstrong nooit positief testte. "USADA negeert dat Armstrong 500 à 600 negatieve tests afleverde. Dit is een poging om de miljoenen dollars te verantwoorden die zijn uitgegeven aan de vervolging van een enkele atleet. USADA zet de heksenjacht op Armstrong, een renner op pensioen, verder en overtreedt daarbij zijn eigen regels en voorschriften". Armstrong zelf laat uitschijnen dat de hele zaak hem koud laat. Hij reageerde kort op Twitter: "Waar ik mee bezig ben? Ik breng tijd door met mijn familie, onaangetast", met een link naar zijn Livestrong-organisatie, die strijdt tegen kanker. "Hier denk ik aan". UCI reageert De Internationale Wielerunie (UCI) laat intussen weten het rapport van USADA te zullen onderzoeken. "Zoals de code van het Wereldantidopingagentschap WADA voorschrijft, zal de UCI binnen een termijn van 21 dagen beslissen welke stappen het zal ondernemen." (Belga/KVDA)