'Er heeft zich afgelopen weekend een ernstig incident voorgedaan, waardoor elke verdere samenwerking onmogelijk geworden is', zo luidt het. Details wilde Van Steenbrugge niet geven.

Er zit een haar in de boter tussen Van Aert en het team van manager Nick Nuyens nu Sniper Cycling volgend jaar samengaat met het Nederlandse Roompot-Nederlandse Loterij, eveneens een procontinentaal team. Van Aert moet het eerste seizoen de kopman van het team zijn, maar hij reageerde al misnoegd om dat hij niet op de hoogte was van de plannen. Eerder sprong al een partnership met het Ierse Aqua Blue Sport af.

De bal ligt nu in het kamp van het management van Sniper. 'Als het de dringende reden aanvaardt, is de kous af. Zoniet, zal een arbeidsrechtbank een uitspraak moeten doen', zegt zijn advocaat.

Een eventuele uitspraak van de arbeidsrechtbank kan maanden op zich laten wachten maar in afwachting kan Van Aert volgens Van Steenbrugge de twee volgende Wereldbekermanches afwerken als onafhankelijk renner. 'Met een andere fiets en een ander shirt.'

'We hebben de UCI op de hoogte gebracht van de situatie', aldus nog Van Steenbrugge.

Van Aert heeft vanaf 2020 een contract bij het Nederlandse Jumbo.

'Er heeft zich afgelopen weekend een ernstig incident voorgedaan, waardoor elke verdere samenwerking onmogelijk geworden is', zo luidt het. Details wilde Van Steenbrugge niet geven. Er zit een haar in de boter tussen Van Aert en het team van manager Nick Nuyens nu Sniper Cycling volgend jaar samengaat met het Nederlandse Roompot-Nederlandse Loterij, eveneens een procontinentaal team. Van Aert moet het eerste seizoen de kopman van het team zijn, maar hij reageerde al misnoegd om dat hij niet op de hoogte was van de plannen. Eerder sprong al een partnership met het Ierse Aqua Blue Sport af. De bal ligt nu in het kamp van het management van Sniper. 'Als het de dringende reden aanvaardt, is de kous af. Zoniet, zal een arbeidsrechtbank een uitspraak moeten doen', zegt zijn advocaat. Een eventuele uitspraak van de arbeidsrechtbank kan maanden op zich laten wachten maar in afwachting kan Van Aert volgens Van Steenbrugge de twee volgende Wereldbekermanches afwerken als onafhankelijk renner. 'Met een andere fiets en een ander shirt.''We hebben de UCI op de hoogte gebracht van de situatie', aldus nog Van Steenbrugge. Van Aert heeft vanaf 2020 een contract bij het Nederlandse Jumbo.