De 26-jarige Alaphilippe bleef na 158,5 kilometer tussen Annecy en Le Grand-Bornand de Spanjaard Jon Izagirre en de Est Rein Taaramäe voor.

Alaphilippe begon met Taaramäe in zijn spoor als leider aan de beklimming van de Colombière, op iets meer dan twintig kilometer van de meet. De Fransman trok door en Taaramäe moest volledig passen. Alaphilippe gaf geen krimp, kwam als eerste boven en begon aan de slotafdaling van veertien kilometer richting finish. De renner van Quick-Step Floors verzeilde niet meer in de problemen en bereikte de meet als eerste zonder kleerscheuren. Izagirre en Taaramäe vervolledigden het podium.

Greg Van Avermaet overleefde de eerste bergrit en blijft het algemene klassement aanvoeren. De elfde etappe brengt de renners morgen over 108,5 kilometer van Albertville naar La Rosière.

De 26-jarige Alaphilippe bleef na 158,5 kilometer tussen Annecy en Le Grand-Bornand de Spanjaard Jon Izagirre en de Est Rein Taaramäe voor. Alaphilippe begon met Taaramäe in zijn spoor als leider aan de beklimming van de Colombière, op iets meer dan twintig kilometer van de meet. De Fransman trok door en Taaramäe moest volledig passen. Alaphilippe gaf geen krimp, kwam als eerste boven en begon aan de slotafdaling van veertien kilometer richting finish. De renner van Quick-Step Floors verzeilde niet meer in de problemen en bereikte de meet als eerste zonder kleerscheuren. Izagirre en Taaramäe vervolledigden het podium.Greg Van Avermaet overleefde de eerste bergrit en blijft het algemene klassement aanvoeren. De elfde etappe brengt de renners morgen over 108,5 kilometer van Albertville naar La Rosière.