"Ja, ik ga naar de Tour de France, maar het wordt moeilijk", nam El Pistolero alle twijfels weg. De Spanjaard hakte de knoop door na overleg met zijn ploegleider Bjarne Riis.

"Gisteren (vrijdag) deed ik een test en het was niet het beste resultaat, maar ik heb nog tijd. Het zou wel simpeler zijn om de Vuelta te rijden, want dan had ik meer tijd om te recupereren. Maar de Tour is de grootste wielerronde, waaraan alle grote renners deelnemen. Dat motiveert me", vertelde hij aan de site biciciclismo.com.

De 28-jarige Contador wil nog enkele sleutelritten verkennen en mogelijk start hij ook in het Spaans kampioenschap tijdrijden, wat dan zijn enige wedstrijd tussen de Giro en de Tour zou worden.

Na zijn winst vorige maand in de Ronde van Italië, kan hij in Parijs de dubbel pakken. De Italiaan Marco Pantani was in 1998 de laatste die Giro en Tour in hetzelfde seizoen won.

Contador won La Grande Boucle in 2007, 2009 en 2010, maar die laatste eindwinst moet het Internationaal Sporttribunaal TAS nog bevestigen. Vorig jaar bleek immers dat Contador positief had getest op clenbuterol. Hij werd vrijgesproken door de Spaanse wielerbond, maar het UCI en het WADA tekenden bij het TAS beroep aan tegen die beslissing. (Belga)

"Ja, ik ga naar de Tour de France, maar het wordt moeilijk", nam El Pistolero alle twijfels weg. De Spanjaard hakte de knoop door na overleg met zijn ploegleider Bjarne Riis. "Gisteren (vrijdag) deed ik een test en het was niet het beste resultaat, maar ik heb nog tijd. Het zou wel simpeler zijn om de Vuelta te rijden, want dan had ik meer tijd om te recupereren. Maar de Tour is de grootste wielerronde, waaraan alle grote renners deelnemen. Dat motiveert me", vertelde hij aan de site biciciclismo.com. De 28-jarige Contador wil nog enkele sleutelritten verkennen en mogelijk start hij ook in het Spaans kampioenschap tijdrijden, wat dan zijn enige wedstrijd tussen de Giro en de Tour zou worden. Na zijn winst vorige maand in de Ronde van Italië, kan hij in Parijs de dubbel pakken. De Italiaan Marco Pantani was in 1998 de laatste die Giro en Tour in hetzelfde seizoen won. Contador won La Grande Boucle in 2007, 2009 en 2010, maar die laatste eindwinst moet het Internationaal Sporttribunaal TAS nog bevestigen. Vorig jaar bleek immers dat Contador positief had getest op clenbuterol. Hij werd vrijgesproken door de Spaanse wielerbond, maar het UCI en het WADA tekenden bij het TAS beroep aan tegen die beslissing. (Belga)