Er was al langer sprake van een huwelijk tussen tweevoudig Tourwinnaar Alberto Contador en het Amerikaanse team Trek-Segafredo. Op de rustdag van de Tour de France, die de Spanjaard geblesseerd moest verlaten, hakte Contador de knoop door en zette hij zijn handtekening onder een contract van twee jaar, al is het tweede seizoen optioneel.

Verwacht wordt dat de 33-jarige ronderenner twee ploegmaats van bij Tinkoff meepakt naar de ploeg van onze landgenoten Edward Theuns en Jasper Stuyven. Zijn vriend Jesus Hernandez lijkt daarbij al een certitude.

Bij de Amerikaanse formatie zal Contador het speerpunt worden voor de grote rondes, naast ook nog de Nederlander Bauke Mollema, die maandag zijn contract verlengde voor twee seizoenen.

Ook Degenkolb

Volgens cyclingnews.com heeft Trek-Segafredo naast Contador ook kasseiman John Degenkolb beet. De Duitser komt over van Giant-Alpecin en zou de Nederlander Koen De Kort meenemen naar zijn nieuwe werkgever.

Het transfernieuws van Contador en Degenkolb komt ietwat verrassend, omdat ploegen vóór 1 augustus geen transfers mogen bekendmaken. Cyclingnews heeft echter van meerdere bronnen de bevestiging gekregen van een overgang van beide renners.

Geen Olympische Spelen

Naast de transferbeslommeringen heeft Contador nog meer last van zijn blessures die hem dwongen tot opgave in de Ronde van Frankrijk. Onderzoek wijst uit dat de Madrileen vier weken in de lappenmand ligt. "Wat de Spelen betreft is het vrijwel uitgesloten dat ik start", vertelde hij dinsdag op een persconferentie. "Op het eerste gezicht is het immers onmogelijk dat ik in de beste omstandigheden aan de start kan verschijnen."

Contador had van de olympische wegrit nochtans zijn tweede grote doel van het seizoen gemaakt, maar moet nu noodgedwongen zijn pijlen richten op de Ronde van Spanje. (JF)

Er was al langer sprake van een huwelijk tussen tweevoudig Tourwinnaar Alberto Contador en het Amerikaanse team Trek-Segafredo. Op de rustdag van de Tour de France, die de Spanjaard geblesseerd moest verlaten, hakte Contador de knoop door en zette hij zijn handtekening onder een contract van twee jaar, al is het tweede seizoen optioneel.Verwacht wordt dat de 33-jarige ronderenner twee ploegmaats van bij Tinkoff meepakt naar de ploeg van onze landgenoten Edward Theuns en Jasper Stuyven. Zijn vriend Jesus Hernandez lijkt daarbij al een certitude. Bij de Amerikaanse formatie zal Contador het speerpunt worden voor de grote rondes, naast ook nog de Nederlander Bauke Mollema, die maandag zijn contract verlengde voor twee seizoenen. Volgens cyclingnews.com heeft Trek-Segafredo naast Contador ook kasseiman John Degenkolb beet. De Duitser komt over van Giant-Alpecin en zou de Nederlander Koen De Kort meenemen naar zijn nieuwe werkgever. Het transfernieuws van Contador en Degenkolb komt ietwat verrassend, omdat ploegen vóór 1 augustus geen transfers mogen bekendmaken. Cyclingnews heeft echter van meerdere bronnen de bevestiging gekregen van een overgang van beide renners. Naast de transferbeslommeringen heeft Contador nog meer last van zijn blessures die hem dwongen tot opgave in de Ronde van Frankrijk. Onderzoek wijst uit dat de Madrileen vier weken in de lappenmand ligt. "Wat de Spelen betreft is het vrijwel uitgesloten dat ik start", vertelde hij dinsdag op een persconferentie. "Op het eerste gezicht is het immers onmogelijk dat ik in de beste omstandigheden aan de start kan verschijnen."Contador had van de olympische wegrit nochtans zijn tweede grote doel van het seizoen gemaakt, maar moet nu noodgedwongen zijn pijlen richten op de Ronde van Spanje. (JF)