Na 294 kilometer tussen Milaan en Sanremo kwam de 26-jarige Alexander Kristoff in de regen als eerste over de meet. Hij finishte na een spurt voor de Zwitser Fabian Cancellara (Trek) en de Brit Ben Swift (Sky).

De traditionele vlucht telde zeven renners: Antonio Parrinello, Maarten Tjallingii, Matteo Bono, Jan Barta, Marc de Maar, Nicola Boem en Nathan Haas. De kopgroep dunde stelselmatig uit en zou geen rol van betekenis spelen.
Bij het beklimmen van de Cipressa maakte het Cannondale van Peter Sagan de koers hard, waardoor het peloton uiteengereten werd. Voor Vincenzo Nibali ging het niet snel genoeg, de Italiaan versnelde en ging alleen op zoek naar De Maar en Tjallingii, om hen voorbij de Cipressa achter zich te laten. Zijn voorsprong op de achtervolgende groep smolt echter weg, op de Poggio werd hij gegrepen. Vervolgens deden Enrico Battaglin en Grégory Rast tevergeefs een schuchtere poging om te ontsnappen.

Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet toonden zich, maar ze speelden geen rol in de spurt, die met veel branie gewonnen werd door Kristoff. Mark Cavendish moest tevreden zijn met de vijfde plaats, Sagan werd 10e.
Op de erelijst van 'La Primavera' volgt Kristoff de Duitser Gerald Ciolek op, die vorig jaar de wegens winterse omstandigheden ingekorte editie won. Verschillende renners gaven er tijdens de rit van vandaag de brui aan, zoals onder meer Michal Kwiatkowski, Mark Renshaw, Diego Ulissi en Jose Joaquin Rojas.

hilippe Gilbert was zondag de beste Belg in de 105e editie van Milaan-Sanremo (WorldTour). Hij finishte op de 13e plaats. 'Het is een moeilijke werkdag geworden', zuchtte Gilbert na afloop.

Philippe Gilbert: 'Opnieuw een kans verkeken'

'Het natte weer verkleumde de meeste renners', aldus Gilbert. 'Ook bij mij reageerden de spieren niet meer zoals mijn hersenen het wilden. En ondanks de Cipressa en de Poggio waren de spurters toch nog van de partij. Alweer een kans verkeken dus. Ik hoop dat ik ooit nog een keer 'La Primavera' in droge omstandigheden mag afwerken.'
'Ik denk dat ik samen met Philippe Gilbert gedaan heb wat van ons verwacht werd', wist Greg Van Avermaet, die als 25e over de meet kwam. 'Op de top van de Poggio zaten we nog in een perfecte positie. Maar de scheuren die we in de afdaling hadden verwacht, zijn er niet gekomen en dus werd het een spurt. Als mijn ketting niet overgeslagen was, dan had ik zeker bij de eerste tien kunnen eindigen. Een betere uitslag had dus gekund in deze zware wedstrijd.'

'Ik fietste meerdere lijken voorbij'

'Drie à vier keer heb ik van kleren moeten wisselen om het een beetje warm te kunnen houden. Ik fietste meerdere lijken voorbij en voelde mezelf ook niet altijd kiplekker, maar in de finale zat het toch weer goed. Onze groep is echter iets te traag de Poggio opgereden. Daardoor werden de spurters niet uitgeschakeld', besloot Van Avermaet. (Belga/SD)

Na 294 kilometer tussen Milaan en Sanremo kwam de 26-jarige Alexander Kristoff in de regen als eerste over de meet. Hij finishte na een spurt voor de Zwitser Fabian Cancellara (Trek) en de Brit Ben Swift (Sky).De traditionele vlucht telde zeven renners: Antonio Parrinello, Maarten Tjallingii, Matteo Bono, Jan Barta, Marc de Maar, Nicola Boem en Nathan Haas. De kopgroep dunde stelselmatig uit en zou geen rol van betekenis spelen. Bij het beklimmen van de Cipressa maakte het Cannondale van Peter Sagan de koers hard, waardoor het peloton uiteengereten werd. Voor Vincenzo Nibali ging het niet snel genoeg, de Italiaan versnelde en ging alleen op zoek naar De Maar en Tjallingii, om hen voorbij de Cipressa achter zich te laten. Zijn voorsprong op de achtervolgende groep smolt echter weg, op de Poggio werd hij gegrepen. Vervolgens deden Enrico Battaglin en Grégory Rast tevergeefs een schuchtere poging om te ontsnappen. Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet toonden zich, maar ze speelden geen rol in de spurt, die met veel branie gewonnen werd door Kristoff. Mark Cavendish moest tevreden zijn met de vijfde plaats, Sagan werd 10e. Op de erelijst van 'La Primavera' volgt Kristoff de Duitser Gerald Ciolek op, die vorig jaar de wegens winterse omstandigheden ingekorte editie won. Verschillende renners gaven er tijdens de rit van vandaag de brui aan, zoals onder meer Michal Kwiatkowski, Mark Renshaw, Diego Ulissi en Jose Joaquin Rojas. hilippe Gilbert was zondag de beste Belg in de 105e editie van Milaan-Sanremo (WorldTour). Hij finishte op de 13e plaats. 'Het is een moeilijke werkdag geworden', zuchtte Gilbert na afloop. Philippe Gilbert: 'Opnieuw een kans verkeken''Het natte weer verkleumde de meeste renners', aldus Gilbert. 'Ook bij mij reageerden de spieren niet meer zoals mijn hersenen het wilden. En ondanks de Cipressa en de Poggio waren de spurters toch nog van de partij. Alweer een kans verkeken dus. Ik hoop dat ik ooit nog een keer 'La Primavera' in droge omstandigheden mag afwerken.' 'Ik denk dat ik samen met Philippe Gilbert gedaan heb wat van ons verwacht werd', wist Greg Van Avermaet, die als 25e over de meet kwam. 'Op de top van de Poggio zaten we nog in een perfecte positie. Maar de scheuren die we in de afdaling hadden verwacht, zijn er niet gekomen en dus werd het een spurt. Als mijn ketting niet overgeslagen was, dan had ik zeker bij de eerste tien kunnen eindigen. Een betere uitslag had dus gekund in deze zware wedstrijd.''Ik fietste meerdere lijken voorbij''Drie à vier keer heb ik van kleren moeten wisselen om het een beetje warm te kunnen houden. Ik fietste meerdere lijken voorbij en voelde mezelf ook niet altijd kiplekker, maar in de finale zat het toch weer goed. Onze groep is echter iets te traag de Poggio opgereden. Daardoor werden de spurters niet uitgeschakeld', besloot Van Avermaet. (Belga/SD)