Alpenrit Tour: Casar wint, Schleck in het geel

Cadel Evans zakt weg in de rangschikking. Jurgen Van den Broeck staat vijfde.

De Fransman Sandy Casar heeft dinsdag in de Ronde van Frankrijk de Alpenrit van Avoriaz naar Saint-Jean-de-Maurienne gewonnen. Andy Schleck neemt de gele trui over van Cadel Evans. De Belg Jurgen Van den Broeck eindigde zeventiende en staat nu vijfde in de rangschikking.

Casar (Française des Jeux) maakte deel uit van een vroege ontsnapping en kon het in de sprint afmaken. Hij won voor de Spanjaard Luis Leon Sanchez (Caisse d’Epargne) en Damiano Cunego (Lampre).

De rit van 204,5 kilometer ging over de Col de la Colombière, de Col des Aravis, de Col des Saisies en de Col de la Madeleine.

Van een vroege vlucht met twaalf bleven op de top van de Madeleine nog vier renners over: Sandy Casar, Luis Leon Sanchez, Damiano Cunego en Anthony Charteau.

De kopgroep werd in de slotkilometer nog wel gegrepen door een groepje met Alberto Contador, Schleck en Christophe Moreau, maar Casar kon het in de sprint toch afmaken.

Schleck (Saxo Bank) neemt de gele trui over van Cadel Evans (BMC Racing), die is weggezakt naar de achttiende plaats in het klassement.

Na afloop van de rit raakte bekend dat hij de etappe was begonnen met een kleine breuk aan de linkerelleboog die voor
ondraaglijke pijn zorgde.

Anthony Charteau staat eerste in het bergklassement, maar met evenveel punten dan zijn landgenoot Jérôme Pineau. Thor Hushovd blijft in de groene trui.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content