"We namen vorig jaar een beslissing in dit dossier", verklaarde de Amerikaanse procureur Andre Birote op een persconferentie. "We hebben wel nota genomen van de bekentenis van Armstrong, maar mijn standpunt verandert niet. Natuurlijk zullen we de zaak in het oog blijven houden."

Meineed

Na jaren van staalharde ontkenningen, ook tegenover federale onderzoekers, gaf de 41-jarige Texaan midden januari toe dat hij jarenlang doping heeft gebruikt. Dat deed hij in een interview met Oprah Winfrey.

Dat interview riep enkele (juridische) vragen op. Aangezien Armstrong voor de onderzoeksjury ontkende dat hij ooit doping nam, pleegde hij meineed. Daar staat een gevangenisstraf op van vijf jaar in de Verenigde Staten.

Levenslang

In oktober 2012 verloor Lance Armstrong zijn zeven opeenvolgende zeges in de Ronde van Frankrijk (1999-2005) en werd hij levenslang geschorst nadat het Amerikaanse antidopingagentschap USADA een rapport had uitgebracht over "het meest gesofisticeerde dopingprogramma ooit in de sportwereld" met Armstrong als spilfiguur. (Belga/TV)

"We namen vorig jaar een beslissing in dit dossier", verklaarde de Amerikaanse procureur Andre Birote op een persconferentie. "We hebben wel nota genomen van de bekentenis van Armstrong, maar mijn standpunt verandert niet. Natuurlijk zullen we de zaak in het oog blijven houden."Meineed Na jaren van staalharde ontkenningen, ook tegenover federale onderzoekers, gaf de 41-jarige Texaan midden januari toe dat hij jarenlang doping heeft gebruikt. Dat deed hij in een interview met Oprah Winfrey. Dat interview riep enkele (juridische) vragen op. Aangezien Armstrong voor de onderzoeksjury ontkende dat hij ooit doping nam, pleegde hij meineed. Daar staat een gevangenisstraf op van vijf jaar in de Verenigde Staten.Levenslang In oktober 2012 verloor Lance Armstrong zijn zeven opeenvolgende zeges in de Ronde van Frankrijk (1999-2005) en werd hij levenslang geschorst nadat het Amerikaanse antidopingagentschap USADA een rapport had uitgebracht over "het meest gesofisticeerde dopingprogramma ooit in de sportwereld" met Armstrong als spilfiguur. (Belga/TV)