André Greipel (Lotto-Belisol) heeft na de vierde ook de vijfde etappe in de 99e Ronde van Frankrijk gewonnen. Na 197 kilometer van Rouen naar Saint-Quentin was de 30-jarige Duitser opnieuw de snelste in een massasprint. De Australiër Matthew Goss werd tweede, de Argentijn Juan José Haedo derde.

Jan Gysselinck stak even zijn hand uit naar de ritzege, maar de Belg van Cofidis werd in de laatste honderden meters nog gegrepen. Gysselinck maakte deel uit van een marathonvlucht. Meteen na de start was hij er met de Fransen Mathieu Ladagnous, Julien Simon en de Spanjaard Pablo Urtasun vandoor gegaan.

De 31-jarige Zwitser Fabian Cancellara (RadioShack) behield de gele leiderstrui. De Slovaak Peter Sagan (Liquigas) kwam in de slotfase ten val, maar blijft wel leider in het puntenklassement. (Belga/SD)André Greipel (Lotto-Belisol) heeft na de vierde ook de vijfde etappe in de 99e Ronde van Frankrijk gewonnen. Na 197 kilometer van Rouen naar Saint-Quentin was de 30-jarige Duitser opnieuw de snelste in een massasprint. De Australiër Matthew Goss werd tweede, de Argentijn Juan José Haedo derde. Jan Gysselinck stak even zijn hand uit naar de ritzege, maar de Belg van Cofidis werd in de laatste honderden meters nog gegrepen. Gysselinck maakte deel uit van een marathonvlucht. Meteen na de start was hij er met de Fransen Mathieu Ladagnous, Julien Simon en de Spanjaard Pablo Urtasun vandoor gegaan. De 31-jarige Zwitser Fabian Cancellara (RadioShack) behield de gele leiderstrui. De Slovaak Peter Sagan (Liquigas) kwam in de slotfase ten val, maar blijft wel leider in het puntenklassement. (Belga/SD)