André Greipel (Omega Pharma-Lotto) heeft in Carmaux de tiende etappe van de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Duitser was in een massaspurt sneller dan Mark Cavendish en José Joaquin Rojas.

Greipels ploegmaat Philippe Gilbert, die op enkele kilometers van de finish nog vol doorging en even op weg leek naar een nieuw nummer, werd uiteindelijk veertiende. Hij vertrekt woensdag opnieuw in het groen, maar ziet zijn concurrenten wel naderen. Rojas volgt op 17 punten van de Belgische kampioen.

Thomas Voeckler behoudt de gele leiderstrui, de Nederlander Johnny Hoogerland de bolletjestrui.

In de elfde rit, van Blaye-les-Mines naar Lavaur (167,5 kilometer), krijgen de sprinters woensdag een laatste kans voor het peloton donderdag de Pyreneeën intrekt. (KVDA)

André Greipel (Omega Pharma-Lotto) heeft in Carmaux de tiende etappe van de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Duitser was in een massaspurt sneller dan Mark Cavendish en José Joaquin Rojas. Greipels ploegmaat Philippe Gilbert, die op enkele kilometers van de finish nog vol doorging en even op weg leek naar een nieuw nummer, werd uiteindelijk veertiende. Hij vertrekt woensdag opnieuw in het groen, maar ziet zijn concurrenten wel naderen. Rojas volgt op 17 punten van de Belgische kampioen. Thomas Voeckler behoudt de gele leiderstrui, de Nederlander Johnny Hoogerland de bolletjestrui. In de elfde rit, van Blaye-les-Mines naar Lavaur (167,5 kilometer), krijgen de sprinters woensdag een laatste kans voor het peloton donderdag de Pyreneeën intrekt. (KVDA)