Andy Schleck (Leopard Trek) gelooft dat hij of zijn oudere broer Frank zondag de Tour de France 2011 wint. Ze zullen wel niet samen op het podium staan in Parijs, denkt hij.

"Ik zie slechts een van ons beiden op het podium, maar dan wel in het geel", zei Schleck vandaag op de tweede rustdag in Soyons. "We weten dat we niet allebei de Tour de France kunnen winnen, alleszins niet in hetzelfde jaar."

Alpen

In het klassement staat Frank Schleck momenteel tweede op 1'49" van leider Thomas Voeckler. Andy is vierde op 2'15". Deze week valt de beslissing in de Tour tijdens twee zware Alpenritten en de tijdrit van zaterdag.

Andy Schleck: "We zullen zien hoe het in de bergen gaat. Ik hou niet van plannen, ik beslis op mijn gevoel tijdens de wedstrijd. Natuurlijk bespreken we op voorhand wat het ideale scenario zou zijn, maar het is de renner die beslist. Misschien zal ik het zijn, misschien wordt Frank het."

"Ik had voor de Tour gezegd dat we op het podium wilden staan. Maar we willen niet op het tweede of derde trapje staan. Liever een iemand op de hoogste trede en de andere 20e. Dat betekent dat iemand zich opoffert."

Tweede

Andy Schleck eindigde de voorbije twee jaar telkens als tweede in de Tour na Alberto Contador. Zijn broer Frank finishte al drie keer in de top-10 (tiende in 2006, vijfde in 2008 en 2009). (Belga/KVDA)

Andy Schleck (Leopard Trek) gelooft dat hij of zijn oudere broer Frank zondag de Tour de France 2011 wint. Ze zullen wel niet samen op het podium staan in Parijs, denkt hij. "Ik zie slechts een van ons beiden op het podium, maar dan wel in het geel", zei Schleck vandaag op de tweede rustdag in Soyons. "We weten dat we niet allebei de Tour de France kunnen winnen, alleszins niet in hetzelfde jaar." Alpen In het klassement staat Frank Schleck momenteel tweede op 1'49" van leider Thomas Voeckler. Andy is vierde op 2'15". Deze week valt de beslissing in de Tour tijdens twee zware Alpenritten en de tijdrit van zaterdag. Andy Schleck: "We zullen zien hoe het in de bergen gaat. Ik hou niet van plannen, ik beslis op mijn gevoel tijdens de wedstrijd. Natuurlijk bespreken we op voorhand wat het ideale scenario zou zijn, maar het is de renner die beslist. Misschien zal ik het zijn, misschien wordt Frank het." "Ik had voor de Tour gezegd dat we op het podium wilden staan. Maar we willen niet op het tweede of derde trapje staan. Liever een iemand op de hoogste trede en de andere 20e. Dat betekent dat iemand zich opoffert." Tweede Andy Schleck eindigde de voorbije twee jaar telkens als tweede in de Tour na Alberto Contador. Zijn broer Frank finishte al drie keer in de top-10 (tiende in 2006, vijfde in 2008 en 2009). (Belga/KVDA)