Op de tweede rustdag in de Ronde van Frankrijk raakte bekend dat Fränk Schleck (32) betrapt werd op Xipamide, een vochtafdrijvend en mogelijk dopingmaskerend middel. Het nummer twaalf in het algemeen klassement stapte meteen uit de koers.

Andy Schleck is rotsvast overtuigd van de onschuld van zijn broer. "Mijn leven en mijn familie wil ik er op zetten. Ik ben er zeker van dat hij niets genomen heeft", reageerde de jongste Schleck in een korte telefonische reactie aan een journalist van het Franse dagblad Le Parisien.

Andy Schleck won de Tour de France van 2010 na de declassering van Alberto Contador en was in 2009 en 2011 tweede. Dit jaar nam de 27-jarige Luxemburger door een bij een valpartij in de Dauphiné opgelopen bekkenbreuk niet deel. (Belga/KVDA)

Op de tweede rustdag in de Ronde van Frankrijk raakte bekend dat Fränk Schleck (32) betrapt werd op Xipamide, een vochtafdrijvend en mogelijk dopingmaskerend middel. Het nummer twaalf in het algemeen klassement stapte meteen uit de koers. Andy Schleck is rotsvast overtuigd van de onschuld van zijn broer. "Mijn leven en mijn familie wil ik er op zetten. Ik ben er zeker van dat hij niets genomen heeft", reageerde de jongste Schleck in een korte telefonische reactie aan een journalist van het Franse dagblad Le Parisien. Andy Schleck won de Tour de France van 2010 na de declassering van Alberto Contador en was in 2009 en 2011 tweede. Dit jaar nam de 27-jarige Luxemburger door een bij een valpartij in de Dauphiné opgelopen bekkenbreuk niet deel. (Belga/KVDA)